«Η κατηγορούμενη δεν παρέστη στο δικαστήριο καθώς ήθελε να αποφύγει την κατακραυγή», δήλωσε στα  Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Μπρα ντε Φερ» με τους δημοσιογράφους Δημήτρη Τάκη και Χριστίνα Κοραή, ο Απόστολος Λύτρας δικηγόρος της Ιωάννας που δέχθηκε επίθεση με βιτριόλι στην Καλλιθέα.

 Οκ. Λύτρας τόνισε ότι η Ιωάννα θέλει να είναι παρούσα σε όλη τη διάρκεια της δίκης.

Την ίδια στιγμή εκτίμησε ότι η δράστης μπορεί να έχει συνεργό ή συνεργούς, ενώ είπε πως συνεχίζονται οι έρευνες της αστυνομίας.

Όπως είπε αίσθησή του είναι πως η κατηγορούμενη δεν θα προσέλθει στις 30 Σεπτεμβρίου οπότε θα συνεχιστεί η δίκη.

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη του Αλέξανδρου Λύτρα στα Παραπολιτικά 90,1

Ερωτηθείς γιατί δεν παρέστη η κατηγορούμενη στο δικαστήριο, ο δικηγόρος της Ιωάννας απάντησε: «Ήθελε να αποφύγει αυτή την κατακραυγή. Δεν είχε το θάρρος ούτε να έρθει να ακούσει γιατί κατηγορείται. Το σημαντικό ήταν ότι ο Εισαγγελέας ανάγνωσε το κατηγορητήριο. Δεν ήταν εκεί λοιπόν ούτε να ακούσει για ποιο πράγμα κατηγορείται. Η προσωπική μου άποψη μου είναι ότι επέδειξε πραγματικά σας λέω ασέβεια και προς τους δικαστές, και προς την κοινωνία και προς την Ιωάννα».

Ερωτηθείς αν εκτιμά ότι με τη συμπεριφορά της η κατηγορούμενη δείχνει ότι δεν έχει μετανιώσει, ο κ. Λύτρας ανέφερε: «Εγώ αυτό αντιλαμβάνομαι και δεν είναι τι αντιλαμβάνομαι εγώ, το θέμα είναι αυτό αντιλαμβάνεται και η Ιωάννα».

Αναφορικά με την παρουσία της Ιωάννας στο δικαστήριο, σημείωσε: «Καταρχήν με το που ήρθε η Ιωάννα στο δικαστήριο η αλήθεια είναι ότι από τους συναδέλφους σας τρόμαξε. Ήταν λίγο άκομψος ο τρόπος που ήρθαν, βεβαία οι άνθρωποι ζήτησαν όλοι συγγνώμη. Από εκεί και μετά ένοιωσε στο τέλος μια ανακούφιση διότι ήταν η πρώτη φορά που συναντήθηκε με τόσο πολύ κόσμο και πήρε πραγματικά κουράγιο. Θέλει να είναι σε όλες τις διαδικασίες, θα είναι παντού».

«Ζήτησε η υπεράσπιση την μεταβολή της κατηγορίας από απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βαριά σκοπούμενη βλάβη. Αυτό θεωρώ ότι δεν πρόκειται να συμβεί. Και να σας πω και κάτι καινούργιο, εγώ και οι συνεργάτες μου προμηθευτήκαμε αυτό το συγκεκριμένο καυστικό υγρό, δεν υπάρχει καμία συσκευασία που να μην γραφεί με μεγάλα γράμματα επάνω ότι προκαλεί θάνατο. Άρα λοιπόν όταν το παίρνει στα χέρια της η πρόθεση της ποια είναι; Είναι η ανθρωποκτονία κι όχι η σκοπούμενη σωματική βλάβη», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείς ποια είναι η αυστηρότερη ποινή που μπορεί να επιβληθεί, απάντησε: «Είναι τα 15 χρόνια κάθειρξη αλλά η πραγματική έκτιση της ποινής είναι 3/5 και τέλος πάντων με έναν συνδυασμό περίπου το 1/3 ας υπολογίσουμε λοιπόν ότι θα είναι 5 χρόνια. Έντιμος πρότερος βιος δεν υπάρχει μόνο και μόνο που την παρακολουθούσε για έναν ολόκληρο χρόνο».

Ερωτηθείς αν πιστεύει ότι υπάρχουν συνένοχοι, σημείωσε: «Εγώ θεωρώ ότι έχει σύνεργο ο οποίος την προμήθευσε με το συγκεκριμένο καυστικό υγρό. Μπορεί να είναι και συνεργός και συνεργοί. Η άποψη μου είναι ότι είχε μια βοήθεια διότι έκανε παρακολουθήσεις και η αλλαγή των μπαταριών γινόταν σε τέτοια τακτικά διαστήματα που δεν θα μπορούσε να πηγαίνει μόνο αυτή. Ξέρω από την Αστυνομία ότι οι έρευνες δεν έχουν σταματήσει σε αυτό το κομμάτι. Από εκεί και μετά θα βοηθηθεί και το δικαστήριο με τη διαδικασία να δει αν μπορεί να βρεθεί κάποιο στοιχείο».

«30 Σεπτεμβρίου συνεχίζεται η δίκη. Η αίσθηση μου είναι ότι πάλι δεν θα έρθει η κατηγορουμένη», υπογράμμισε ο ίδιος.