Μπορεί το «πράσινο φως» για την επαναλειτουργία των οίκων ανοχής να δόθηκε τον Ιούνιο, ωστόσο, τρεις μήνες μετά, πιστοποιητικό εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού διαθέτει μόλις το 20% των εργαζομένων. Στο χαμηλό αυτό ποσοστό, αλλά και στις δυσκολίες κατά την εφαρμογή των μέτρων προστασίας, αναφέρθηκε η πρόεδρος του Σωματείου Εκδιδόμενων Προσώπων Ελλάδας (ΣΕΠΕ), μιλώντας στο thesstoday.gr. Το επάγγελμα των ιερόδουλων κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορωνοϊού επλήγη ανεπανόρθωτα καθώς ανεστάλη η λειτουργία των οίκων ανοχής και αυτό έδωσε «ώθηση» στον παράνομο κατ’ οίκον… έρωτα.

Τι δήλωσε η πρόεδρος του Σωματείου

Η πρόεδρος του Σωματείου Εκδιδόμενων Προσώπων Ελλάδας (ΣΕΠΕ), Έλλη Κανελλοπούλου, μιλώντας στο thesstoday.gr τονίζει ότι τα ποσοστά εμβολιασμού στις εργαζόμενες του κλάδου κινούνται σε χαμηλά επίπεδα, καθώς μόλις το 20% έχει εμβολιαστεί. «Είναι χαμηλό το ποσοστό εμβολιασμένων εργαζομένων στον κλάδο μας. Περίπου ένα 20% έχει εμβολιαστεί», σημείωσε η ίδια, χαρακτηρίζοντας επιπροσθέτως ως «ανέφικτη» την εφαρμογή των νέων μέτρων της κυβέρνησης σε κλειστούς χώρους για τους ανεμβολίαστους.

«Στην πράξη δεν μπορούν να εφαρμοστούν τα μέτρα και ειδικά τώρα που ζητείται και rapid test. Τι άλλο θα κάνουμε στην επιχείρηση; Ανοίγουμε παράθυρα, ζητήθηκε η παροχή υπηρεσιών να μην ξεπερνά τα 15 λεπτά ανά πελάτη, κατά τη σεξουαλική επαφή να πράττονται σεξουαλικές στάσεις που εξασφαλίζουν απόσταση και όχι πρόσωπο με πρόσωπο επαφή. Είναι δύσκολο στην εφαρμογή και πόσο, δε, όταν πρέπει οι πελάτες να επιδεικνύουν κάποιο χαρτί», τόνισε η πρόεδρος του σωματείου. Μάλιστα, η ίδια εξηγεί ότι πιστεύει στη σωστή προσωπική υγιεινή και διατροφή του καθενός, καθώς όπως σημειώνει «ακόμη και αυτοί που έχουν κάνει το εμβόλιο έχουν κολλήσει». Ταυτόχρονα, οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι στους οίκους ανοχής καλούνται να πληρώσουν οι ίδιοι τα rapid tests, γεγονός που επιβαρύνει ακόμη περισσότερο την τσέπη τους, η οποία, όπως σημειώνει η κ. Κανελλοπούλου, έχει πληγεί αρκετά κατά τη διάρκεια των λοκντάουν.

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα On Time