Με μία ανάρτησή του στα social media που συνοδεύει το σκίτσο ενός ασθενούς με κοροναϊό, ο πνευμονολόγος επιμελητής στο «Σωτηρία», Γιώργος Χειλάς περιγράφει όσα έχει βιώσει τους 19 τελευταίους μήνες εν μέσω πανδημίας.

«Σε εμάς έτυχε να νοσηλεύουμε ανθρώπους που τελικά τους έσωσαν οι προσευχές, τα «μάγια», τα «μαντζούνια» όλων των άλλων κι όχι τα δικά μας συμβατικά ιατρικά όπλα», τονίζει ο κ. Χείλας. «Σε εμάς έτυχε να προσφεύγουν τρομαγμένοι ασθενείς με αντίστοιχα τρομοκρατημένους συγγενείς που όταν «όλα πήγαν καλα» ήταν περήφανοι που δεν έκαναν το εμβόλιο και δε συμμετείχαν στο κοινό καλό», προσθέτει ακόμη. «Σε εμάς έτυχε όμως να απολαμβάνουμε την αγάπη της μεγάλης μερίδας των ασθενών που έχουμε περιθάλψει. Τους ευχαριστούμε πολύ για την αγάπη τους», καταλήγει.

Αναλυτικά η ανάρτηση

«Στη ζωή αυτό που μετράει είναι η ισορροπία. Δεν μπορεί κανείς να τα έχει όλα, δεν αντέχει να μην έχει τίποτα.

Σε εμάς τους υγειονομικούς της πρώτης γραμμής έλαχε μετά από 19’μήνες αγώνα μέσα στην πανδημία να έχουμε πλησιάσει τόσο πολύ τον σκληρό πυρήνα της προκατάληψης, της δεισιδαιμονίας· και της άρνησης της προφανούς πραγματικότητας.

Σε εμάς έλαχε η σκληρή καθημερινή πραγματικότητα που συνοψίζεται στο «ρητό» ´Οχι άλλο κάρβουνό´. Σε εμάς έτυχε να νοσηλεύουμε ανθρώπους που τελικά τους έσωσαν οι προσευχές, τα «μάγια», τα «μαντζούνια» όλων των άλλων κι όχι τα δικά μας συμβατικά ιατρικά όπλα. Σε εμάς έτυχε να προσφεύγουν τρομαγμένοι ασθενείς με αντίστοιχα τρομοκρατημένους συγγενείς που όταν «όλα πήγαν καλά» ήταν περήφανοι που δεν έκαναν το εμβόλιο και δε συμμετείχαν στο κοινό καλό.

ΣΕ ΕΜΑΣ ΕΤΥΧΕ ΟΜΩΣ ΝΑ ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΜΕΡΙΔΑΣ ΤΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΠΕΡΙΘΑΛΨΕΙ. ΤΟΥΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΤΟΥΣ.

ΥΓ. Πρόκειται για πραγματικό σκίτσο ασθενούς που νοσηλεύτηκε στην κλινική μας, στην 5η Πνευμονολογική Κλινική του ΓΝΝΘΑ «Η ΣΩΤΗΡΙΑ», που αποτύπωσε τους νεαρότερους γιατρούς μας που μάχονται εναντίον της πανδημίας. Περήφανοι».