Συγκλονίζει τη Ρόδο η νέα γυναικοκτονία με θύμα 31χρονη εκπαιδευτικό που έπεσε νεκρή από τα πυρά του πρώην συντρόφου της ο οποίος λίγο αργότερα αυτοκτόνησε. Η Ντόρα, όπως λένε συγγενείς και φίλοι της ήταν μία κοπέλα με όνειρα γεμάτη αγάπη για τη ζωή, μόλις 31 ετών.

Ζούσε έναν εφιάλτη η 31χρονη

Η 31χρονη έζησε δίπλα στον μετέπειτα δολοφόνο της εννέα μήνες. Το καλοκαίρι αποφάσισαν να συζήσουν. Μιλώντας αποκλειστικά στο MEGA και το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του σταθμού, η μητέρα της περιγράφει την σχέση της άτυχης εκπαιδευτικού με τον 42χρονο, αλλά και την επιθετική συμπεριφορά του απέναντί της. «Είχε μεταπτυχιακό το παιδί, έκανε σε παιδιά φροντιστήριο οπότε εάν έβγαινε μετά τις 11 για καμιά δύο ωρίτσες αφού τελείωνε εδώ, αυτό έγινε για κάποιους μήνες. Κάποια στιγμή μέσα εκεί στον Ιούλιο λέει ‘μαμά θα μείνουμε μαζί’, δεν ήθελε πολλά – πολλά, λέει ‘δεν θέλω να μπλέξουμε οικογένειες θα γνωριστούμε και όταν γνωριστούμε’».

Το ζευγάρι πήγε τον Αύγουστο διακοπές. Εκεί, σύμφωνα με την οικογένεια της άτυχης Ντόρας, ξεκίνησε το μαρτύριο. «Τελείωσε το μεταπτυχιακό της με άριστα. Αρίστευσε. Ο κύριος ζήλεψε. Κάτι που το έμαθα μετά. Το παιδί έμεινε εκεί Ιούλιο. Αύγουστο πήγανε διακοπές δύο εβδομάδες, τρεις έλειπαν Κάλυμνο πήγανε και εκεί κάτι έγινε σε ένα, που βρέθηκε μία ξαδέλφη της και εκεί ο κύριος έδειξε έναν εαυτό, αυτός είχε ξεκινήσει μόλις έκλεισε η πόρτα του σπιτιού. Της έλεγε ‘δε θα βγεις έξω’. Ξεκίνησε ας πούμε όταν θα βγαίνεις έξω το κλειδί ήταν πάντα πίσω από την πόρτα να βλέπει τι ώρα γυρνάει».

Η νεαρή εκπαιδευτικός μετά τις διακοπές αποφάσισε να βάλει τέλος σε αυτήν την σχέση. Η αντίστροφη μέτρηση για τη ζωή της είχε αρχίσει. «Τέσσερις η ώρα τα ξημερώματα και μου λέει «μαμά αυτός ο άνθρωπος είναι τρελός, έχει πρόβλημα, θέλω να τον χωρίσω» και της λέω το κρεβάτι σου είναι εδώ. Και λέει τα είπα και στη μάνα μου τώρα μην νομίζεις ότι δεν μιλάω, δεν μιλάω και καλά τον προετοίμαζε ότι δεν πάμε καλά».

Φοβόταν για τη ζωή της

Η άτυχη Ντόρα είχε εξομολογηθεί στην αδελφή της ότι φοβόταν για τη ζωή της. «Φοβότανε. Φοβότανε πολύ γιατί δεν την είχε πλησιάσει». Οι φόβοι βγήκαν αληθινοί. Ο δράστης έστησε ενέδρα θανάτου στην Ντόρα στο σημείο που είχε σταθμεύσει το αυτοκίνητό της. Την πυροβόλησε δύο φορές εν ψυχρώ και λίγη ώρα αργότερα αυτοκτόνησε με το ίδιο όπλο.

Τα προφητικά λόγια

Μόλις πέντε ημέρες πριν την αποτρόπαια δολοφονία, η Ντόρα είχε εκμυστηρευθεί στην ξαδέλφη της τους φόβους της, λέγοντας ότι εάν συνέχιζε την σχέση με τον 42χρονο θα την έβλεπαν στις ειδήσεις. «Το μόνο που μου είπε είναι ότι Ελένη έφυγα και ευτυχώς που έφυγα γιατί μπορεί να κατέληγα όπως οι υπόλοιπες κοπέλες που βλέπουμε στην τηλεόραση.

«Όλοι γνώριζαν αλλά έκαναν τα στραβά μάτια»

«Θα μπορούσα να ήμουν στη θέση της», λέει η πρώην σύντροφος του δράστη ενώ επέρριψε ευθύνες σε άτομα που τον γνώριζαν. Η ίδια περιγράφει πόσο κτητικός και απειλητικός είχε γίνει μετά τον πρώτο καιρό της γνωριμίας τους.

«Από την πρώτη στιγμή όταν άκουσα για το συμβάν σκέφτηκα ότι είναι ο ίδιος», αναφέρει. «Όλοι γνώριζαν, αλλά έκαναν τα στραβά μάτια» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Το σπαρακτικό αντίο της αδελφής

Με μία κοινή φωτογραφία η αδελφή της αδικοχαμένης Ντόρας την αποχαιρέτησε. «Δεν θα αλλάξω καμία στιγμή μαζί σου. Ήσουν και θα είσαι η καλύτερη αδερφή του κόσμου. Δεν σου άξιζε τέτοιος θάνατος Ντορούλι μου. Να μας προστατεύεις από εκεί που είσαι. Ήσουν και θα είσαι ο φύλακας άγγελός μου. Σ’ αγαπώ».

Η οικογένεια της Ντόρας ανεβαίνει τον δικό της Γολγοθά. Στη μαύρη λίστα των γυναικοκτονιών προστέθηκε άλλο ένα θύμα. Το ενδέκατο από την αρχή του χρόνου.


Επικίνδυνος και αδίστακτος ο δράστης

Επιθετικός, προσβλητικός και εξαιρετικά επικίνδυνος ήταν ο 42χρονος δολοφόνος της 31χρονης Ντόρας που έπεσε νεκρή από τους πυροβολισμούς του στη Ρόδο.

Ο δράστης ήταν ένα άτομο που γινόταν πραγματικός εφιάλτης για όσες γυναίκες είχαν την ατυχία να βρεθούν στο δρόμο του.

Απήγαγε γυναίκα και την απειλούσε με καραμπίνα

Τον Ιούλιο του 2013 ο 42χρονος δολοφόνος με την απειλή καραμπίνας είχε απαγάγει μέσα από το σπίτι της στην περιοχή Κοσκινού την πρώην σύζυγό του. Τότε, σημαδεύοντας την με το όπλο την ανάγκασε να περάσει το βράδυ μαζί του σε ξενοδοχείο στο Φαληράκι.

Την επόμενη ημέρα που η γυναικά κατάφερε να ξεφύγει, κατέθεσε μήνυση σε βάρος του. Μόλις ο 42χρονος ενημερώθηκε, πήγε οπλισμένος στο σπίτι της, όμως η πρώην σύζυγός του σώθηκε από την επέμβαση υπαλλήλου εταιρείας σεκιούριτι. Ένα ακόμη θύμα του δολοφόνου της Ντόρας ήταν μια 40χρονη η οποία υποψιαζόταν πως την παρακολουθούσε μέσω καμερών που είχε τοποθετήσει. Μάλιστα, την απειλούσε πως θα δείξει στα ανήλικα παιδιά της φωτογραφίες από προσωπικές τους στιγμές εάν τον χώριζε.

Η πρώην σύζυγός του είχε προσφύγει εναντίον του με αίτημα να του απαγορευτεί να την πλησιάζει σε λιγότερα από 500 μέτρα. Η 32χρονη Ντόρα ήρθε και εκείνη αντιμέτωπη με αυτή την επιθετική συμπεριφορά του και πάρα το γεγονός ότι τον απέμακρυνε από τη ζωή της δεν κατάφερε να γλιτώσει από τα χέρια του.