Στην αναμενόμενη έγκριση εμβολιασμού των παιδιών ηλικίας 5 - 11 ετών, καθώς και στον κίνδυνο που διατρέχουν εξαιτίας του κύματος των αντιεμβολιαστών αναφέρθηκε ο καθηγητής Πνευμονολογίας και Εντατικής Θεραπείας του ΕΚΠΑ, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος.

Μιλώντας στον Σκάι ο κ. Βασιλακόπουλος επεσήμανε πως όταν ξεκίνησε η πανδημία τα παιδιά ήταν γύρω στο 13% των κρουσμάτων και τώρα το ποσοστό έχει φτάσει  περίπου στο 30% εξαιτίας της μετάλλαξης Δέλτα καθώς και της αυξημένη ιχνηλάτησης, καθώς πραγματοποιούνται πολλά περισσότερα τεστ στα παιδιά σε σύγκριση με πέρσι.  

Ο κ. Βασιλακόπουλος επέκρινε όσους αμφιβάλλουν για τον εμβολιασμό των παιδιών λέγοντας χαρακτηριστικά: «Ναι ένα παιδί σπάνια θα νοσήσει σοβαρά. Όμως ποιός μου εγγυάται ότι δεν θα γίνει η στραβή για το δικό μου παιδί που είναι 11 ετών;»

Μάλιστα, ο καθηγητής δήλωσε ξεκάθαρα πως το 11χρονο παιδί του θα είναι από τα πρώτα παιδια ηλικίας 5-11 ετών που θα κάνει το εμβόλιο στην Ελλάδα, «καθώς η έγκριση για τον εμβολιασμό αυτών των ηλικιών από την Pfizer βρίσκεται προ των πυλών».

Σχολιάζοντας την άποψη αντιεμβολιαστών πως είναι καλύτερο να μην γίνεται παρέμβαση στο ανοσοποιητικό των παιδιών τόνισε πως κάτι τέτοιο ξεπερνά τα όρια της τρέλας, καθώς δεν γίνεται ρισκάρεις  να εκπαιδευτεί το ανοσοποιητικό σύστημα ενός παιδιού με φυσική λοίμωξη. «Αν το παιδί σου μετά νοσήσει σοβαρά, θα τρελαθείς».

«Είχαμε 3 εκατ. γιατρούς και τώρα έχουμε 10. Όλοι έχουμε πάρει πτυχίο Ιατρικής από το Facebook», πρόσθεσε δηκτικά ο κ. Βασιλακόπουλος.

Όσον αφορά την ανάγκη εντατικοποίησης των εμβολιασμών ο καθηγητής παραδέχτηκε πως υπάρχει ένας «σκληρός πυρήνας» που δεν προσεγγίζεται. «Πρέπει να προσεγγίσουμε αυτούς που φοβούνται γιατί αυτοί ακούνε και δεν είναι λίγοι», ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε με νόημα: «Η άρνηση των ανθρώπων στην αποδοχή των ευρημάτων της επιστήμης (σε σύγκριση με άλλες χώρες του νότου) δείχνει ότι υπάρχει πρόβλημα στην γενικότερη παιδεία που λάβαμε σαν λαός τα τελευταία 40 χρόνια. Από εκεί για μένα ξεκινάει το πρόβλημα».