Καλό καιρό στις περισσότερες περιοχές της χώρας, με λίγες νεφώσεις που τις θερμές ώρες της ημέρας στα ηπειρωτικά θα αυξηθούν δίνοντας βροχές και σποραδικές καταιγίδες στην Ανατολική Μακεδονία, στη Θράκη και πιθανόν στα ορεινά της Πελοποννήσου, περιμένουμε σήμερα, Παρασκευή.

Αναλυτική πρόγνωση

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και τις μεσημβρινές - απογευματινές ώρες σποραδικές καταιγίδες, βελτίωση το βράδυ. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος και μονό τις μεσημβρινές - απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και είναι πιθανό να σημειωθούν πρόσκαιροι όμβροι στα ορεινά.

’νεμοι: μεταβλητοί ασθενείς και στα δυτικά βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 14 έως 28 βαθμούς Κελσίου. Στα δυτικά 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: γενικά αίθριος και μονό τις μεσημβρινές - απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά.

’νεμοι: βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ

θερμοκρασία: από 15 έως 28 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: γενικά αίθριος και μονό τις μεσημβρινές - απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά.

’νεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ .

Θερμοκρασία: από 15 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: γενικά αίθριος.

’νεμοι: βορειοδυτικοί 4 με 5 και τοπικά 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 17 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα βόρεια οπού είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικές βροχές τις πρωινές ώρες.

’νεμοι: βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 17 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Αττική

Καιρός: Γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές - απογευματινές ώρες. ’νεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 17 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Καιρός: αρχικά αίθριος αλλά τις μεσημβρινές-απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και είναι πιθανό να εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι στα ανατολικά ορεινά. ’νεμοι: Βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 17 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Tι καιρό θα κάνει το τριήμερο

Σάββατο 07-06-2014 και Κυριακή 08-06-2014

Καιρός: γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και τις απογευματινες ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά και θα εκδηλωθούν πρόσκαιρες βροχές, κυρίως στα βόρεια ορεινά.

’νεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα πελάγη πρόσκαιρα 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: σε μικρή περαιτέρω άνοδο στα ηπειρωτικά.

Δευτέρα 09-06-2014

Καιρός: θα σημειωθούν λίγες νεφώσεις οι οποίες τις μεσημβρινές και τις απογευματινες ώρες θα αυξηθούν στα ηπειρωτικά και θα εκδηλωθούν πρόσκαιρες βροχές κυρίως στα ορεινά.

’νεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

«Ηλιόλουστο» τριήμερο και για τον τουρισμό

«Καλοκαιρία» αναμένεται να επικρατήσει και στον κλάδο του τουρισμού καθώς οι πληρότητες σε δημοφιλείς και παραθαλάσσιους προορισμούς ξεπερνά το 80% με ενισχυμένο το κύμα του εγχώριου τουρισμού.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Trivago δημοφιλέστεροι προορισμοί για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος για τους Έλληνες αναδεικνύονται η Μύκονος, η Σαντορίνη, το Ναύπλιο, η Πάργα, η Ερέτρια, η Σκιάθος και η Υδρα.

Αυξημένη είναι εν τω μεταξύ η κίνηση στο λιμάνι του Πειραιά από όπου αναμένεται σήμερα να αποπλεύσουν με αυξημένη πληρότητα 19 πλοία για τις Κυκλάδες, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και την Κρήτη.

Επι ποδός και η Τροχαία για το κύμα των εξοδούχων που θα επιλέξουν να μετακινηθούν με το αυτοκίνητό τους θέτοντας σε εφαρμογή από σήμερα το απόγευμα και το πρωί του Σαββάτου έκτακτα μέτρα για την εξυπηρέτηση των εκδρομέων με απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών σε τμήματα του ρεύματος εξόδου των εθνικών οδικών δικτύων και παρουσία σε διάφορα σημεία για την αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων.