Ματαιώθηκε η συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος που ήταν προγραμματισμένη να ξεκινήσει σήμερα στην Κρήτη, με παρόντες τους πρωθυπουργούς και τους αρχηγούς κρατών που ανήκουν στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα.

Ο λόγος της ματαίωσης δεν είναι άλλος από τον ισχυρό σεισμό που σημειώθηκε το πρωί της Δευτέρας, μεγέθους 5,8 Ρίχτερ στην περιοχή του Δήμου Μινώα Πεδιάδας, και οι μετασεισμοί που εξακολουθούν να λαμβάνουν χώρα.

Θέλησαν να επιστρέψουν στις χώρες τους

Από το απόγευμα της Δευτέρας ξεκίνησαν οι ακυρώσεις, ενώ κάποιοι από τους συμμετέχοντες που βρίσκονταν ήδη στο Ηράκλειο εξέφρασαν την επιθυμία τους να επιστρέψουν στη χώρα τους, ανησυχώντας για την κατάσταση που επικρατεί στην Κρήτη.

«Μεγάλο πλήγμα για τον τουρισμό»

«Μεγάλο πλήγμα για τον τουρισμό» χαρακτήρισε στο cretapost.gr τη ματαίωση του συνεδρίου ο πρόεδρος των τουριστικών και ταξιδιωτικών πρακτόρων Κρήτης, Μιχάλης Βλατάκης.

«Ήταν ένα από τα μεγαλύτερα συνέδρια που θα γινόταν στο νησί μας με διεθνή προβολή, όλες οι προετοιμασίες είχαν γίνει και χθες το βράδυ εξαιτίας της σεισμικής δραστηριότητας και προβολής αυτής, όλα ακυρώθηκαν. Δυστυχώς θρηνούμε έναν άνθρωπο και πολλά σπίτια καταστράφηκαν ωστόσο η προβολή αυτή μας έκανε κακό», είπε χαρακτηριστικά.

Ακυρώσεις και από τουρίστες

Αξίζει να σημειωθεί πως δεν ακυρώθηκε μόνο η η συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος. Ταυτόχρονα, πολλοί μεμονωμένοι τουρίστες που είχαν κλείσει τις διακοπές τους για την Κρήτη ακύρωσαν το ταξίδι τους, εξαιτίας του ισχυρού σεισμού.

«Ποιος θα ταξίδευε σε ένα μέρος που όλα τα ΜΜΕ αναφέρουν για έντονη σεισμική δραστηριότητα με χιλιάδες σπίτια να έχουν καταστραφεί» τονίζει ο κ. Βλατάκης. «Προσπαθούμε να παρατείνουμε τη σεζόν μέχρι το Νοέμβριο. Όμως μία ο κοροναϊός μία ο σεισμός μας έχουν προκαλέσει μεγάλες οικονομικές απώλειες ωστόσο θα προσπαθήσουμε όσο μπορούμε να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες», πρόσθεσε.