Σε οργανωμένη και αστραπιαία επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής πιάστηκε ο 33χρονος που φέρεται πριν από λίγες ημέρες, στις 14 Σεπτεμβρίου, να λήστεψε τράπεζα στην οδό Μητροπόλεως και να έχει διασυνδέσεις με την τρομοκρατία. Ο 33χρονος συνελήφθη χθες το μεσημέρι μέσα σε ένα ταξί και προσπάθησε να προβάλει αντίσταση χωρίς επιτυχία. Σύμφωνα με την αστυνομία, στην κατοχή του βρέθηκαν ένα καλάσνικοφ και δύο πιστόλια. Τα όπλα έχουν σταλεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια προκειμένου να διαπιστωθεί εάν έχουν χρησιμοποιηθεί σε άλλες αξιόποινες πράξεις.

Οι αναλυτές κάνουν λόγο για ένα ιδιαίτερα σκληρό κι επικίνδυνο άτομο, που ήταν αποφασισμένο να δώσει μάχη με τους αστυνομικούς για να μη συλληφθεί, όμως αιφνιδιάστηκε, καθώς το κλιμάκιο της Αντιτρομοκρατικής του πέρασε χειροπέδες μόλις κατέβηκε από το ταξί και βρισκόταν στο διάζωμα της Κατεχάκη. Πληροφορίες αναφέρουν πως είναι θέμα ημερών να βγουν στην επιφάνεια τα στοιχεία από τουλάχιστον τρεις ληστείες σε υποκαταστήματα τραπεζών τον Αύγουστο, προκειμένου να διαπιστώσουν και επίσημα σε ποιες από αυτές συμμετείχε ο 33χρονος.

Οι αστυνομικοί της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας (ΔΑΕΕΒ), μετά την τελευταία επίθεση στο υποκατάστημα στην καρδιά της Αθήνας, κατάφεραν να φτάσουν στα ίχνη του 33χρονου με το τατουάζ στο αριστερό χέρι και, τελικά, να τον συλλάβουν. Για δύο εβδομάδες, οι Αρχές ήταν η «σκιά» του ληστή της τράπεζας. Ο δραπέτης μεταφερόταν από το ένα φτηνό ξενοδοχείο στο άλλο προκειμένου να μην μπορούν να τον εντοπίσουν, ενώ σχεδόν πάντα ήταν οπλισμένος. Ο συλληφθείς, που είναι γνωστός στο χώρο των αντιεξουσιαστών, ήταν καταζητούμενος από τις 2 Αυγούστου. Είχε πάρει πενθήμερη άδεια από τις φυλακές Λάρισας και δεν επέστρεψε. Βρισκόταν στη φυλακή καθώς εξέτιε ποινή 46 ετών και 5 μηνών για διακεκριμένη ληστεία κατά συναυτουργία με πυροβόλο όπλο, διακεκριμένη αντίσταση από πρόσωπο που οπλοφορεί, απόπειρα ανθρωποκτονίας με πρόθεση, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία, διακεκριμένη οπλοκατοχή από κοινού, παράνομη κατοχή όπλων και πυρομαχικών.

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα On Time