Η μεγάλη επιχείρηση στην Πολυτεχνειούπολη και τα στοιχεία που προκύπτουν μετά από αυτή δίνουν καθημερινά νέες προεκτάσεις, ενώ φαίνεται ότι εν μέρει αναβιώνουν τα πεπραγμένα της συμμορίας με τα καλάσνικοφ. Σε αυτό συνηγορεί η σύλληψη σε τρίτο χρόνο ενός 32χρονου Αλβανού και μίας 27χρονης Ελληνίδας, οι οποίοι εντοπίστηκαν στην Πρέβεζα, 24 ώρες μετά την επιχείρηση στην Πολυτεχνειούπολη.

Πρόκειται για τον 32χρονο Αλέξανδρο Πέπα, σημαντικό μέλος της συμμορίας με τα καλάσνικοφ και της λεγόμενης «πιπίλας», μίας κοπέλας η οποία λειτουργούσε ως γκρούπι πριν από περίπου 11 χρόνια για την αναφερόμενη εγκληματική οργάνωση. Η νεαρή γυναίκα το 2011, που ήταν μόλις 16 ετών, συγκέντρωνε αποκόμματα εφημερίδων και ιστοσελίδων που κατέγραφαν τη δράση της συμμορίας, ενώ κατά πληροφορίες φαίνεται να ήταν παρούσα τουλάχιστον μία φορά σε περιστατικό βιασμού κατά την τέλεση διάρρηξης εκείνη την εποχή. Παράλληλα, οι πληροφορίες τη θέλουν να συνέχισε το… χόμπι της, να κρατάει δηλαδή αποκόμματα από τη δράση των συνεργών της το τελευταίο διάστημα. Σημειώνεται πως παρά την πολυετή παρουσία του πρώτου στα σωφρονιστικά ιδρύματα (αποφυλακίστηκε πριν από περίπου ενάμιση χρόνο), οι δυο τους «ξαναέσμιξαν» και ενσωματώθηκαν πλήρως στη νέα σύσταση της συμμορίας τους, η οποία περιελάμβανε την ένωση με τις συμμορίες της Πολυτεχνειούπολης. Άλλωστε, οι προκάτοχοί τους φαίνεται πως ήταν εκείνοι που τους έμαθαν τα… κατατόπια στις πανεπιστημιακές εγκαταστάσεις στου Ζωγράφου.

Έστελναν λεφτά σε αντιεξουσιαστή

Συγκλονιστική είναι η αποκάλυψη του «Βήματος της Κυριακής» αναφορικά με τη σχέση των συμμοριών της Πολυτεχνειούπολης με την εξιχνιασμένη υπόθεση της βομβιστικής επίθεσης σε βάρος του πρώην πρωθυπουργού, Λουκά Παπαδήμου, τον Μάιο του 2017. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο δράστης εκείνης της επίθεσης, αλλά και των αποπειρών παρόμοιων ενεργειών σε βάρος Ευρωπαίων αξιωματούχων, Κώστας Γιαγτζόγλου, λάμβανε χρηματικά εμβάσματα από άτομα των οποίων τα ονόματα φιγουράρουν στις δικογραφίες των συλλήψεων της Πολυτεχνειούπολης! Θυμίζουμε δε πως η εκτίμηση των Αρχών εκείνη την εποχή ήταν πως ο Γιαγτζόγλου ήταν «μοναχικός λύκος», πως δρούσε δηλαδή αυτοβούλως και χωρίς συνεργούς. Η αποκάλυψη αυτή όμως μπορεί να δώσει μία νέα διάσταση στην ούτως ή άλλως «παγωμένη» έρευνα. Άλλωστε, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, κάποια σημαντικά μέλη των συμμοριών της Πολυτεχνειούπολης είχαν διαμορφώσει σχέσεις με τον αντιεξουσιαστικό χώρο, καθώς λέγεται πως ελέγχουν πρόσωπα και πράγματα στις φυλακές.

Προφυλακίστηκαν 7 κατηγορούμενοι

Στη φυλακή οδηγήθηκαν την περασμένη Παρασκευή μετά από πολύωρες απολογίες οι 7 από τους 16 κατηγορούμενους οι οποίοι συνελήφθησαν μετά από την πρόσφατη επιχείρηση στην Πολυτεχνειούπολη. Ανακριτής και εισαγγελέας κατέληξαν ομόφωνα και διέταξαν την κράτησή τους. Και οι 16 αρνήθηκαν κατά την απολογία τους τις κακουργηματικές κατηγορίες που αντιμετωπίζουν και κατά περίπτωση αφορούν 27 ληστείες, 2 διακεκριμένες κλοπές, εγκληματική οργάνωση, διακίνηση ναρκωτικών και παράβαση του νόμου περί όπλων. Ο 30χρονος Φερχάτ Εσμίν, φερόμενος αρχηγός των δύο εκ των τριών συμμοριών της Πολυτεχνειούπολης, συνεχίζει να νοσηλεύεται, μετά τον τραυματισμό του κατά την αστυνομική επιχείρηση και αναμένεται να απολογηθεί μέσα στην εβδομάδα. Οι υπόλοιποι εννέα κατηγορούμενοι αφέθηκαν ελεύθεροι, ενώ την ίδια απόφαση έλαβε ο εισαγγελικός λειτουργός για την 22χρονη Γ.Α., τη περιβόητη δόκιμη αστυφύλακα, η οποία λειτουργούσε ως πληροφοριοδότρια των συμμοριών.

«Δεν έχω σχέση με την Πολυτεχνειούπολη»

Από τα σύννεφα πάντως έχει πέσει ο 30χρονος Ερμίρ Μέτα, ένα καταδικασμένο και αποφυλακισμένο πρώην μέλος της συμμορίας με τα καλάσνικοφ. Την περασμένη Παρασκευή, η εκπομπή «Live News» του Mega εντόπισε τον πρώην κατάδικο, ο οποίος είχε μείνει εμβρόντητος, αφού κατηγορείται για συμμετοχή στις συμμορίες της Πολυτεχνειούπολης. Όπως ισχυρίζεται ο ίδιος, δεν έχει σχέση με την υπόθεση και πως κατηγορείται λόγω του παρελθόντος του: «Τα έχασα, δεν το περίμενα. Ζω με τους γονείς μου. Το λόγο που κατηγορούμαι δεν τον ξέρω. Δεν είμαι αυτό που θέλουν να πουν αυτοί. Εκεί έχω πάει γιατί ένας από τους κατηγορούμενους είναι φίλος μου παλιός. Είχα πάει να συναντήσω το φίλο μου. Το λέω γιατί είπαν ότι με είδαν μια εβδομάδα πριν εκεί. Δεν υπάρχει περίπτωση για κάτι τέτοιο. Είμαι σίγουρος 100%, δεν ήμουν εκεί. Δεν μπορώ να πω κάτι για κάτι που δεν έχω κάνει… Έχω κάνει ληστείες στο παρελθόν, έχω κατηγορηθεί για αυτό, τις έχω πληρώσει, βγήκα. Δεν έχω καμία σχέση με αυτά, ούτε με συμμορίες ούτε με αρχηγούς» είπε.

Δημοσιεύτηκε στις 3/10 στην εφημερίδα ΟΝ ΤΙΜΕ