Την Τρίτη συνελήφθησαν σε ξεχωριστές δύο άτομα για παράνομη διακίνηση μεταναστών, το ένα στην περιοχή των Σερρών κι ένα στο Κιλκίς, σύμφωνα με πληροφορίες του τοπικού ενημερωτικού site thestival.gr .

Ειδικότερα, στην πρώτη περίπτωση συνελήφθη το απόγευμα της Τρίτης σε περιοχή των Σερρών, από αστυνομικούς του τμήματος Ηράκλειας, ένας αλλοδαπός άνδρας, ο οποίος έχει επιβιβάσει και μετέφερε σε όχημα 12 αλλοδαπούς χωρίς ταξιδιωτικά έγγραφα, εκ των οποίων οι έξι ήταν ανήλικοι.

Έπειτα από έρευνα έγινε γνωστό πως ο συλληφθείς μετέφερε τους προαναφερόμενους αλλοδαπούς έναντι χρηματικής αμοιβής, με σκοπό την προώθησή τους στο εσωτερικό της χώρας. Η προανάκριση διενεργείται από την υποδιεύθυνση ασφάλειας Σερρών.

Στη δεύτερη περίπτωση, συνελήφθη το βράδυ της Τρίτης σε περιοχή του Κιλκίς, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας του Τμήματος Ασφάλειας Κιλκίς, ένας αλλοδαπός άνδρας, καθώς κατά την διάρκεια ενός ελέγχου του οχήματός του, διαπιστώθηκε πως μεταφέρει 5 αλλοδαπούς που στερούνταν ταξιδιωτικών εγγράφων, με σκοπό τη διευκόλυνση της μη νόμιμης εξόδου τους από τη χώρα.

Η προανάκριση διενεργείται από το τμήμα συνοριακής Φύλαξης Δοϊράνης.

Σημειώνεται πως ήδη σχηματίσθηκε σε βάρος τους δικογραφία και οι συλληφθέντες  θα οδηγηθούν αρμοδιώς, καθώς επίσης και τα δύο οχήματα κατασχέθηκαν.