Η πολύκροτη δίκη για την επίθεση με το βιτριόλι προς την Ιωάννα Παλιοσπύρου που πλήθος κόσμου περίμενε, σήμανε έναρξη σήμερα το πρωί και αναμένεται να έχει πολύ δρόμο μπροστά της.

Το θύμα έφτασε στο δικαστήριο λίγο πριν από τις 09:00. 

Λίγα λεπτά μετά και ενώ λίγοι περίμεναν πως αυτό θα γινόταν, στο δικαστήριο έφτασε και η γυναίκα που της άλλαξε για πάντα τη ζωή. Μπήκε στην αίθουσα λίγο πριν το θύμα ξεκινήσει την κατάθεσή του. Δεν κοίταξε στιγμή την Ιωάννα στα μάτια. Κοιτούσε μόνο ευθεία ή κάτω.

«Μη νιώσεις άσχημα αν συγκινηθείς, δεν πειράζει, είναι ανθρώπινο» είπαν στην Ιωάννα, όταν η κατηγορούμενη μπήκε στην αίθουσα, τόσο η μητέρα της όσο και ο ένας από τους συνηγόρους της, ο Νίκος Αλεξανδρής.

Έχοντας πίσω της τη γυναίκα που της επιτέθηκε με βιτριόλι, η Ιωάννα διατήρησε, όσο μπορούσε, την ψυχραιμία της. Λίγο πριν ανέβει στο βήμα, κοίταξε επίμονα την κατηγορούμενη, όταν εκείνη θέλησε να αλλάξει θέση, λέγοντάς της: «εσύ τι κοιτάς;».

Η 37χρονη, που κάθεται με τέσσερις αστυνομικούς, αποφεύγει να κοιτάξει το θύμα της, όσο καταθέτει.

Στην κατάθεσή της, η Ιωάννα Παλιοσπύρου, έσπασε και δάκρυσε όταν περιέγραφε τις δραματικές στιγμές μετά την επίθεση και στο νοσοκομείο. Τις δυσκολότερες μέρες της ζωής της, όπως είπε.