«Συγκλονιστική» χαρακτήρισε την κατάθεση της Ιωάννας Παλιοσπύρου, η οποία περιέγραψε όλα αυτά που βίωσε τον Μάιο του 2020, όταν η Έφη Κακαραντζούλα την περιέλουσε με βιτριόλι, ο δικηγόρος του θύματος, Απόστολος Λύτρας.

«Η Ιωάννα ήταν συγκλονιστική. Περιέγραψε όλα αυτά που βίωσε. Χαρακτηριστικό ήταν ότι ζήτησε βοήθεια από το Θεό γιατί ούτε η ίδια πίστευε ότι θα ζούσε. Όλοι οι γιατροί ήταν τρομοκρατημένοι όταν την παρέλαβαν στο νοσοκομείο μετά την επίθεση που δέχτηκε με το βιτριόλι», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Λύτρας.

«Η Ιωάννα ένιωθε τον τρόμο των γιατρών, το αντιλαμβανόταν κι ένιωθε ότι θα χάσει τη ζωή της. Προσπάθησε να εξιστορήσει τα πάντα στο δικαστήριο, είπε ότι από απόσταση εξ επαφής η κατηγορούμενη της έριξε πάνω από ένα λίτρο από το συγκεκριμένο καυστικό υγρό από απόσταση 5 με 7 εκατοστά», δήλωσε επιπρόσθετα ο δικηγόρος της Ιωάννας, όντας έκπληκτος από την περιγραφή της.

«Τα ρούχα της έλιωσαν, οι πόνοι ήταν αφόρητοι και σε πολύ λίγα λεπτά το αριστερό της αυτί εξαφανίστηκε και δεν μπορούσε να αναπνεύσει. Πήρε τις πρώτες βοήθειες από το κοντινό φαρμακείο και αυτό ήταν που την έδωσε», δήλωσε ο κ. Λύτρας.