Για την πορεία της πανδημίας αλλά και τον κίνδυνο να ξαναζήσουμε στη Θεσσαλονίκη ό,τι και πέρυσι εξαιτίας της αύξησης των κρουσμάτων, μίλησε ο καθηγητής πνευμονολογίας, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, με αφορμή το mini lockdown που επιβλήθηκε στη συμπρωτεύουσα και σε άλλες περιοχές της βόρειας Ελλάδας.

«Τις τελευταίες εβδομάδες κατ’ ουσίαν η επιδημία βρίσκεται σε ύφεση στην Ελλάδα μεσοσταθμικά, άλλα σε κάποιες περιοχές της Βόρειας Ελλάδας όντως υπάρχει πρόβλημα χωρίς σοβαρή εμβολιαστική κάλυψη, τόσο χαμηλά όσο στο 40% με 45% δεν υπάρχει τείχος ανοσίας» ξεκαθάρισε ο κ. Βασιλακόπουλος.

Όπως είπε στον ΣΚΑΪ το πρωί της Παρασκευής «αν οι Βορειοελλαδίτες φίλοι μας εμβολιαστούν γρήγορα και τηρήσουν τα μέτρα, προφανώς και δε θα υπάρξει πρόβλημα εκεί και θα υπάρξει αποκλιμάκωση, εάν δεν εμβολιαστούν γρήγορα, θα υπάρξει».

«Οι νεκροί είναι αρκετοί, όχι τόσο όσοι ήταν, με αυτά τα κρούσματα είχαμε 100 περίπου νεκρούς, τώρα έχουμε 30 για να καταλάβετε τη σημασία του εμβολιασμού» διευκρίνισε.

Υπογράμμισε το έλλειμμα παιδείας «που έχουμε δεχθεί ως κοινωνία τα τελευταία 50 με 60 χρόνια, ώστε να μην μπορούμε να δεχθούμε τα επιτεύγματα της επιστήμης».