Τις πληγές τους μετράνε οι κάτοικοι του Αρκαλοχωρίου, μετά τον καταστροφικό σεισμό των 5,8 ρίχτερ που ισοπέδωσε την περιοχή, έχοντας ως αποτέλεσμα και το θάνατο ενός 62χρονου εργάτη.

Το πανελλήνιο είναι σοκαρισμένο από το καταστροφικό χτύπημα του «Εγκέλαδου», ενώ την ίδια στιγμή 150 πληγέντες της περιοχής διανυκτερεύουν σε σκηνές για πέμπτο συνεχόμενο βράδυ. Παράλληλα, το απόγευμα της Παρασκευής σημειώθηκε νέα σεισμική δραστηριότητα των 3,9 βαθμών ρίχτερ.

Την ίδια στιγμή,  καλά στην υγεία του είναι το βρέφος μόλις 10 ημερών που έμεινε άστεγο μαζί με την οικογένειά του μετά τον καταστροφικό σεισμό. Την Παρασκευή, η Παιδιατρική Μονάδα του «Χαμόγελου του Παιδιού», βρέθηκε στο εκθεσιακό κέντρο του Αρκαλοχωρίου και προχώρησε σε δωρεάν εξετάσεις σε όλα τα παιδιά. 

Η οικογένειά του θέλει να επιστρέψει πίσω






Η οικογένειά του νεογνού είχε έρθει από την Βουλγαρία για μία καλύτερη ζωή με την νεαρή μητέρα να φέρνει στη ζωή πριν δέκα μέρες το μωρό της. Την ώρα του σεισμού η οικογένεια βρισκόταν μέσα στο σπίτι της με την μητέρα να παίρνει το μωρό αγκαλιά και να βγαίνει στο δρόμο. Το σπίτι έχει υποστεί τεράστιες ζημιές και δεν είναι κατάλληλο προς χρήση με αποτέλεσμα να ζουν τις τελευταίες ημέρες στις σκηνές.

«Φοβηθήκαμε πολύ και ακόμα φοβόμαστε», ανέφερε στο cretapost η μητέρα του παιδιού που έχει πλέον πάρει την απόφαση με τον σύζυγό της να επιστρέψουν στην πατρίδα τους. «Δεν θέλουμε να μείνουμε εδώ. Θέλουμε να φύγουμε για την Βουλγαρία. Αυτό που ζήσαμε ήταν τρομακτικό και ακόμα δεν έχουμε ηρεμήσει», τόνισε σχετικά η νεαρή μητέρα.

Σημειώνεται πως για να φύγει η οικογένεια πρέπει να έχουν την ληξιαρχική πράξη και άλλα έγγραφα από το δήμο Μινώα Πεδιάδος. Μόλις τα παραλάβουν έχουν σκοπό να αποχωρήσουν από την Κρήτη.