Τελείως διαφορετική, από αυτή των συγκρατουμένων του στις φυλακές Κορυδαλλού, είναι η άποψη που έχει η εισαγγελέας για τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο, η οποία σε γραπτή αίτησή της προς το δικαστήριο που θα εξετάσει την Πέμπτη το θέμα της επιμέλειας της μικρής Λυδίας, μεταξύ άλλων, αναφέρει ότι ακόμα και το ίδιο του το παιδί κατέστησε θύμα ενδοοικογενειακής βίας, τη στιγμή που το τοποθέτησε πάνω στο άψυχο σώμα της αδικοχαμένης Καρολάιν.

Η ίδια κάνει λόγο για «άτομο παντελώς στερούμενο ηθικών αναστολών». «Μεταχειριζόμενος ακόμα και ανήλικο τέκνο του, το οποίο τοποθέτησε πάνω στο άψυχο σώμα της μητέρας του, μέχρι την άφιξη της Αστυνομίας, ως μέρος της σκηνοθεσίας τόπου θανατηφόρας ληστείας, κατέστησε κι αυτό, ωσαύτως, θύμα εγκλήματος ενδοοικογενειακής βίας». Με αυτή τη φράση, η εισαγγελέας κρίνει τον δράστη πλήρως ακατάλληλο για να του ανατεθεί η γονική μέριμνα της μικρής Λυδίας.

Σημειώνεται πως η όλη διαδικασία για την επιμέλεια της 16 μηνών Λυδίας είναι πλέον τυπική καθώς οι γονείς του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου έκαναν γνωστό πως δεν θα διεκδικήσουν την επιμέλεια του παιδιού, που ζει στην Αλόννησο με τη Σούζαν και τον Nτέιβιντ Κράουτς, γονείς της άτυχης Καρολάιν.

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα On Time