«Γιορτάζουμε παρέα με τα αδέσποτα στο Καταφύγιο του Σωκράτη», δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, με αφορμή τη σημερινή μέρα (4 Οκτωβρίου), που έχει θεσπιστεί ως η Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων.

Με αφορμή τη σημερινή γιορτή των αγαπημένων μας ζώων, το Καταφύγιο του Σωκράτη (το όνομα προέρχεται από τον πιο «εμβληματικό» αδέσποτο σκύλο της πόλης που σκοτώθηκε από αυτοκίνητο), άνοιξε αυτές τις μέρες τις πόρτες του σε όλους όσοι αγαπούν τα ζώα και στηρίζουν τις προσπάθειες του Δήμου Αθηναίων να βελτιώσει τη ζωή τους.

Πρόκειται για μια αληθινή «οικογένεια» που φροντίζει με όλη της την αγάπη τα αδέσποτα της Αθήνας, και έχει δημιουργήσει, εδώ και μερικούς μήνες, ο Δήμος Αθηναίων στον Βοτανικό.

Μάλιστα, ο Δήμος Αθηναίων, έχει δημιουργήσει την ιστοσελίδα www.animalscityofathens.gr, μέσω της οποίας οι πολίτες ενημερώνονται για τα ζώα που είναι διαθέσιμα προς υιοθεσία. Στόχος είναι τα αδέσποτα που φιλοξενούνται στο Καταφύγιο του Σωκράτη, να υιοθετηθούν και να αποκτήσουν το δικό τους ασφαλές καταφύγιο.

Το καταφύγιο και η ιστοσελίδα υιοθεσίας δεν αποτελούν τις μόνες δράσεις που διοργανώνει ο Δήμος Αθηναίων για τα αδέσποτα ζώα της πρωτεύουσας. Οι άνθρωποι της Διεύθυνσης Αστικής Πανίδας του Δήμου, αλλά και δεκάδες εθελοντές βρίσκονται καθημερινά σε πολλά σημεία της πόλης για να στειρώνουν, να περιθάλπουν και να φροντίζουν τους μικρούς τετράποδους φίλους μας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι σήμερα έχουν υιοθετηθεί 520 σκύλοι και 75 γάτες και έχουν πραγματοποιηθεί 1.160 στειρώσεις, ενώ έχει παρασχεθεί ιατρική φροντίδα σε 800 σκυλάκια και 1.500 γατάκια.


Μπακογιάννης: Η προστασία των αδέσποτων ζώων εντάσσεται στον πολιτισμό της καθημερινότητάς μας

Η δημοτική αρχή υλοποιεί ένα μεγάλο πρόγραμμα τοποθέτησης μικρών σπιτιών για αδέσποτες γάτες, το οποίο σταδιακά επεκτείνεται σε όλο και περισσότερες γειτονιές της πόλης. Ήδη έχουν τοποθετηθεί 20 σπιτάκια, αλλά και 65 ταΐστρες και ποτίστρες, έτσι ώστε τα αδέσποτα ζώα να προστατεύονται από το κρύο και να βρίσκουν καθημερινά τροφή και νερό.

«Η προστασία των αδέσποτων ζώων εντάσσεται στον πολιτισμό της καθημερινότητάς μας. Για τον Δήμο Αθηναίων, κάθε μέρα είναι μέρα φροντίδας, αγάπης και προστασίας για τους μικρούς τετράποδους φίλους μας και είμαστε χαρούμενοι που στη συστηματική αυτή προσπάθεια που καταβάλλουμε μέσω του Καταφυγίου, έχουμε πολύτιμους συμμάχους τους Αθηναίους εθελοντές. Χωρίς εκείνους, η προσπάθειά μας δε θα μπορούσε να έχει τα ίδια αποτελέσματα», τόνισε σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, ο οποίος επισκέφθηκε χθες, Κυριακή, το Καταφύγιο.

Το Καταφύγιο του Σωκράτη βρίσκεται στην οδό Αγίου Πολυκάρπου 69 και Χαρτεργατών.