Βολή εκπαιδευτικής τορπίλης από ελικόπτερο εναντίον υποβρυχίου του Στόλου εν καταδύσει πραγματοποιήθηκε προ ημερών και δημοσιοποιήθηκε σήμερα από το ΓΕΝ, μαζί με ένα εντυπωσιακή βίντεο από αυτήν, στο πλαίσιο σχετικής ασκήσεως που υλοποιήθηκε με απόλυτη επιτυχία.



Πιο συγκεκριμένα, στη θαλάσσια περιοχή του Μυρτώου Πελάγους, πραγματοποιήθηκε επιχειρησιακή εκπαίδευση με την συμμετοχή μονάδων των Διοικήσεων Φρεγατών, Υποβρυχίων και Αεροπορίας Ναυτικού, στο πλαίσιο της οποίας εκτελέστηκε προκεχωρημένο σενάριο ανθυποβρυχιακής δράσεως ελικοπτέρων εναντίον υποβρυχίου με ολοκλήρωση με την προσβολή του εν καταδύσει υποβρυχίου, με τορπίλη γυμνασίων τύπου Μk-46, από ένα ελικόπτερο Sikorsky S-70B Aegean Hawk. Ακολούθως, η αλιεία της τορπίλης γυμνασίων πραγματοποιήθηκε από το Πλοίο Γενικής Υποστηρίξεως (ΠΓΥ) «ΑΤΛΑΣ-Ι».






«Η άσκηση πραγματοποιήθηκε με σκοπό τη διατήρηση και επαύξηση της επιχειρησιακής ετοιμότητας και μαχητικής ικανότητας των συμμετεχόντων, με έμφαση στην ανθυποβρυχιακή δράση από ιπτάμενα μέσα και τις διαδικασίες και τεχνικές βολής τορπίλης κατά υποβρυχίου» σημειώνεται από το ΓΕΝ.