Η 'Ωρα του Λαού - Ελληνοφρένεια best of
Η 'Ωρα του Λαού - Ελληνοφρένεια best of Θύμιος Καλαμούκης Αποστόλης Μπαρμπαγιάννης
465wknrem
Ελλάδα

Αύξηση «φωτιά» στο σουβλάκι - Πόσο πωλείται πλέον το αγαπημένο φαγητό των Ελλήνων

Ο τιμοκατάλογος στα σουβλατζίδικα

Το ράλι των ανατιμήσεων σε ρεύμα, φυσικό αέριο και πετρέλαιο, η δεν άφησε ανεπηρέαστες δύο πολύ δημοφιλείς επιλογές των Ελλήνων, τον καφέ και το σουβλάκι.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το δελτίο ειδήσεων του MEGA ανεβαίνει η τιμή για το αγαπημένο φαγητό των Ελλήνων αλλά και τουριστών, το σουβλάκι, καθώς η τιμή του έχει ανέβει κατά 20% λόγω των ανατιμήσεων, με αποτέλεσμα ένα τυλιχτό να αγγίζει πλέον τα 2,80 ευρώ.

Ο τιμοκατάλογος στα σουβλατζίδικα

Το τυλιχτό σουβλάκι κόστιζε 2,30 ευρώ και εκτοξεύτηκε στα 2,80 ευρώ

Το σκέτο καλαμάκι από 1,60 ευρώ έφτασε στο 1,90 ευρώ

Η μερίδα γύρου από τα 7,10 ευρώ στα 7,40 ευρώ

Μία τετραμελής οικογένεια που θα φάει έξι τυλιχτά σουβλάκια, θα πληρώσει συνολικά 16,80€ ευρώ για τα σουβλάκια, από 13,80€ που πλήρωνε. Οι αυξήσεις στην ενέργεια, τις πρώτες ύλες όπως το κρέας, το λάδι αλλά και τα υλικά της συσκευασίας, συμπαρασύρουν προς τα πάνω τις τιμές.

«Κάνουμε τιτάνια προσπάθεια, περιμένουμε τι θα πει το κράτος, όλος ο κόσμος έρχεται να φάει σουβλακι με 2,5 ευρώ και το σουβλάκι είναι μεγάλο, έχει κρέας, πατάτες, σως, τι αλλο βάζεις μάστορα. Εγώ βλέπω ότι θα πάει 0,30 ευρώ πάνω» σημείωσε ο επιχειρηματίας εστίασης Σπύρος Μπαϊρακτάρης.

Το σουβλάκι αναμένεται να αυξηθεί το προσεχές διάστημα, με τους επιχειρηματίες να τονίζουν ότι δε θέλουν να σπάσει το φράγμα των 3 ευρώ. Ακόμα και το αγαπημένο φαγητό των Ελλήνων, που δεν είναι άλλο από το σουβλάκι θα έχει άνοδο τιμής καθώς παρατηρείται μεγάλη αύξηση στο κρέας.

Aποδοχή Cookies

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies της Google ή/και άλλων παρόχων διαφήμισης για την παροχή των υπηρεσιών του, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Διαβάστε περισσότερα