Ολοκληρώθηκε με επιτυχία ο δεύτερος κύκλος του Προχωρημένου Σχολείου Επιχειρησιακής Σχεδιάσεως, που διεξήχθη στην Κύπρο επ'ωφελεία του προσωπικού του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Φρουράς (ΓΕΕΦ) από εκπαιδευτές της Ανώτατης Διακλαδικής Σχολής Πολέμου (ΑΔΙΣΠΟ), που μετέβησαν στο νησί ειδικώς για το σκοπό αυτό, και διήρκησε δύο εβδομάδες.



Ο πρώτος κύκλος είχε διεξαχθεί το Σεπτέμβριο του 2021 και περιελάβανε εξ αποστάσεως τηλεκπαίδευση τεσσάρων εβδομάδων. Το σχολείο παρακολούθησαν 29 στελέχη του ΓΕΕΦ της Κυπριακής Δημοκρατίας και χρησιμοποιήθηκαν ως εκπαιδευτές 3 στελέχη από το μόνιμο εκπαιδευτικό προσωπικό της ΑΔΙΣΠΟ.

«Σκοπός του σχολείου, το οποίο πραγματεύεται τις αρχές και τις διαδικασίες της επιχειρησιακής σχεδίασης, είναι η εξάσκηση των σπουδαστών στην σχεδίαση της αντιμετώπισης ταχέως εξελισσόμενων καταστάσεων στο σύγχρονο επιχειρησιακό περιβάλλον», σημειώνεται από το ΓΕΕΘΑ.



Αξίζει να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη εκπαίδευση παρέχεται στο ΓΕΕΦ στο πλαίσιο της προαγωγής της συναντιλήψεως και συνεργειών πάνω σε θέματα επιχειρησιακής σχεδιάσεως, ενώ ταυτόχρονα προβάλλει τις δυνατότητες της ΑΔΙΣΠΟ επί των θεμάτων σχεδιάσεως, διευθύνσεως και διεξαγωγής διακλαδικών επιχειρήσεων σε επιχειρησιακό και στρατηγικό επίπεδο τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Αποτελεί δε συνέχεια άλλων συνεκπαιδεύσεων και κοινών ασκήσεων που έχουν γίνει στο παρελθόν ή έχει προγραμματίσει και σχεδιάσει το ΓΕΕΘΑ με την Εθνική Φρουρά της Κυπριακής Δημοκρατίας τόσο σε διμερές, όσο και σε πολυμερές επίπεδο, «αναδεικνύοντας τις δύο χώρες ως πυλώνες σταθερότητας και ασφάλειας στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου».