Ποινή φυλάκισης 4 ετών και 6 μηνών με ανασταλτικό ως προς την έφεση αποτέλεσμα επέβαλε χθες το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Ρόδου σε έναν 57χρονο ημεδαπό που κρίθηκε ένοχος με ελαφρυντικό για απόπειρα βιασμού, απειλή σε βάρος συζύγου και απλή σωματική βλάβη, ενώ κρίθηκε αθώος παράνομης κατακράτησης. Η γυναίκα εμφανίστηκε στο δικαστήριο αλλάζοντας τις τρεις επιβαρυντικές καταθέσεις που έδωσε στην προδικασία.

Σύμφωνα με τη «Δημοκρατική» Ρόδου, η εγκαλούσα, αφού γνώρισε τον κατηγορούμενο στην ηλικία των δεκαοκτώ ετών, άρχισε να συγκατοικεί μαζί του περίπου από το έτος 2001, ενώ το 2014 παντρεύτηκαν και απέκτησαν δύο παιδιά. Δεδομένου ότι ο κατηγορούμενος συνήθιζε να διατηρεί παράλληλες ερωτικές σχέσεις, η γυναίκα, αισθανόμενη μοναξιά, προέβη στη σύναψη σύντομης ερωτικής σχέσης με έτερο πρόσωπο, η οποία διήρκεσε ενάμιση μήνα. Οι τύψεις όμως τη βασάνιζαν και κάποια στιγμή αποφάσισε να εκμυστηρευτεί στο σύζυγό της την εξωσυζυγική της σχέση. Να σημειωθεί ότι στο δικαστήριο επισημάνθηκε πως είχε συνάψει σχέση με τον αδελφό του κατηγορούμενου. Από τότε, το 2009, ο σύζυγός της άρχισε να γίνεται βίαιος, ασκώντας της ψυχολογική, σωματική και σεξουαλική βία. Φέρεται συγκεκριμένα να τη χτυπούσε με γροθιές στο κεφάλι, να τη δάγκωνε και να την κλείδωνε εντός της οικίας τους, θέτοντάς τη συνέχεια υπό περιορισμό.

Για να την τιμωρήσει επειδή είχε παράλληλη σχέση, επιχειρούσε επανειλημμένως να την εξαναγκάσει να προβεί, παρά τη θέλησή της, σε σεξουαλικές πράξεις με ένα σκύλο ράτσας ροτβάιλερ, ιδιοκτησίας του, πλην όμως δεν κατόρθωνε να επιτύχει το εγκληματικό του σχέδιο, καθότι η εγκαλούσα προέβαλλε σθεναρή αντίσταση, με αποτέλεσμα να τη χτυπά με σφοδρότητα λέγοντάς της «με τον άλλον τα έκανες, τώρα δεν σου αρέσει», «ο σκύλος είναι καλύτερος από το νεαρό με τον οποίο είχες έρθει σε ερωτική επαφή». Μέχρι που το 2017 έφυγε από το σπίτι με τα παιδιά της.

Στο δικαστήριο η εγκαλούσα διέψευσε τα παραπάνω και υποστήριξε ότι υπήρξε μόνο λεκτική προειδοποίηση από μέρους του, την οποία παρεξήγησε η ίδια.

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα On Time