Στο Μικτό Ορκωτό Δικαστηρίο μεταφέρθηκε λίγο πριν τις 9 το πρωί της Πέμπτης η 37χρονη Έφης Κακαράντζουλα, κατηγορούμενη για τη δολοφονική επίθεση με βιτριόλι κατά της Ιωάννας Παλιοσπύρου τον Μάιο του 2020.

Στο δικαστήριο έχει φτάσει και η 35χρονη Ιωάννα, η οποία περιμένει απαντήσεις από τη γυναίκα που της κατέστρεψε τη ζωή.

Η κατηγορούμενη θα κληθεί να εξηγήσει σε δικαστές και ενόρκους, αλλά κυρίως στο θύμα της, τους λόγους που την οδήγησαν στο αποτρόπαιο έγκλημα.

Η απολογία της 36χρονης αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον, δεδομένου ότι μέχρι σήμερα η ίδια δεν έχει δώσει απαντήσεις σε κρίσιμα ερωτήματα.

Ποιος ήταν ο λόγος της απόφασής της να προβεί σε μια τόσο αποτρόπαιη πράξη. Από πού προμηθεύτηκε το καυστικό υγρό. Πόσο καιρό παρακολουθούσε το θύμα της και κυρίως τι εννοούσε με την φράση «εσύ Ιωάννα ξέρεις γιατί έγινε όλο αυτό», που απηύθυνε στην 35χρονη...

Πρόκειται μόνο για κάποια από τα ερωτήματα στα οποία σήμερα η Έφη Κακαράντζουλα θα κληθεί να δώσει απαντήσεις με την απολογία της. Και αν η ίδια δεν μιλήσει για τα σκοτεινά αυτά σημεία της υπόθεσης, τότε το μόνο βέβαιο είναι ότι θα ερωτηθεί από την έδρα, η οποία καλείται να εκδώσει την ετυμηγορία για την κατηγορία που η 36χρονη αντιμετωπίζει και την ποινή που θα της επιβάλλει.



Τι αναμένεται να ισχυριστεί

Η 36χρονη Κακαράντζουλα αναμένεται να ισχυριστεί πως δεν ήθελε να σκοτώσει την Ιωάννα, αλλά μόνο να την τραυματίσει.

Για το λόγο αυτό, θα επιμείνει ότι η ποσότητα του καυστικού υγρού ήταν λιγότερη από δύο λίτρα,.

Επιπλέον, αναμένεται να επιμείνει σε τρία σημεία: ότι δεν είχε συνεργούς, ότι δεν προσπάθησε να πάει στο νοσοκομείο, όπου νοσηλευόταν η Ιωάννα Παλιοσπύρου και πως δεν σχεδίαζε να της επιτεθεί ξανά.

Υπενθυμίζεται πως, το περασμένο Σάββατο 9-10-2021 πέρασε τέσσερις ώρες με τον δικηγόρο της, Σάκη Κεχαγιόγλου, εξετάζοντας από την αρχή όλη την υπόθεση και προετοιμάζοντας την απολογία της.

Εκείνο που προσδοκά η υπεράσπιση της 37χρονης, είναι η κήρυξη της κατηγορουμένης ένοχης με ελαφρύτερο ποινικό χαρακτηρισμό της πράξης, από ανθρωποκτονία σε βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη, κατηγορία που θα την απομάκρυνε από την ποινή των 15 ετών κάθειρξης που αντιμετωπίζει αν κριθεί ένοχη ως έχει και χωρίς ελαφρυντικά.

Σημειώνεται πως η 36χρονη Έφη Κακαράντζουλα έχει καθημερινή τηλεφωνική επικοινωνία με τους γονείς της, οι οποίοι δεν θέλησαν να βρεθούν στο δικαστήριο και είναι σε πολύ κακή ψυχολογική κατάσταση.

Η τελευταία φορά που την επισκέφθηκαν ήταν το καλοκαίρι, στις φυλακές της Θήβας, πριν μεταφερθεί στον Κορυδαλλό για τη δίκη της.