«Ήθελα να πονέσει η Ιωάννα, όπως πόνεσε και εμένα η ψυχή μου», αυτή ήταν η εξήγηση που έδωσε στον εισαγγελέα η 36χρονη Έφη όταν τη ρώτησε για ποιο λόγο περιέλουσε με βιτριόλι την Ιωάννα Παλιοσπύρου, καταστρέφοντας για πάντα το πρόσωπό της.

Μιλώντας στην εκπομπή «Χαμογέλα και πάλι!» με τη Σίσσυ Χρηστίδου, ο δικηγόρος της Ιωάννας Παλιοσπύρου, Απόστολος Λύτρας, τόνισε ότι η κατηγορούμενη «είπε πολλά ψέματα»

«Τι θα μπορούσε να πει η Ιωάννα με αυτή την απάθεια της κατηγορούμενης; Ο τόνος της φωνής της κατά την απολογία της δεν είχε κανένα συναίσθημα, έδινε την αίσθηση ότι είχε αποστηθίσει ένα κείμενο. Όταν δέχτηκε συγκεκριμένες ερωτήσεις, δεν μπορούσε να απαντήσει. Έπεσε σε πολλές αντιφάσεις, είπε πολλά ψέματα που διαπίστωσαν οι δικαστές», σημείωσε χαρακτηριστικά.

«Ανέφερε ότι παρακολουθούσε και τον 40χρονο, ενώ ξέρουμε ότι GPS είχε βάλει μόνο στο αυτοκίνητο της Ιωάννας. Είπε ψέματα για το πώς προμηθεύτηκε το βιτριόλι, ότι της το έδωσε ένας Πακιστανός. Προσπάθησε να βγάλει λάθος και τον γείτονα της Ιωάννας που την είχε δει, ότι δεν έγινε ποτέ αυτό το περιστατικό. Όταν τη ρώτησαν γιατί έκανε μετά την επίθεση αναζητήσεις για δηλητήρια που δεν ανιχνεύονται, είπε ότι ήθελε να αυτοκτονήσει», υπογράμμισε ο κ. Λύτρας.«Είναι δεδομένο από όλη τη δικογραφία ότι υπήρχε σχεδιασμός, που τον βλέπουμε σε συμβόλαια θανάτου. Είχε κάνει πρόβα στο να πάει στην εργασία της Ιωάννας, δεν την πέτυχε, και πήγε τελικά την επόμενη μέρα. Είχε μεταμφιεστεί. Η κατηγορούμενη γνώριζε πολύ καλά ότι το βιτριόλι σκοτώνει. Πήγε να τη σκοτώσει. Και ο ιδιοκτήτης της εταιρίας που δούλευε η Ιωάννα κατέθεσε ότι μόνο στο πάτωμα στο σημείο της επίθεσης υπήρχε σχεδόν ένα λίτρο βιτριόλι», δήλωσε επιπρόσθετα.

«Ο σκοπός της ήταν να σκοτώσει»

«Η προσπάθεια που κάνει η υπεράσπιση θα πέσει στο κενό. Είναι μια ποσότητα που τη συναντάμε πρώτη φορά παγκοσμίως. Το ότι, όπως είπε, είδε σε ντοκιμαντέρ για την επίθεση με βιτριόλι, από τη σειρά “Γυναίκες – δολοφόνοι”, είναι ένα ακόμη στοιχείο. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι σκοπός της ήταν να σκοτώσει», επισήμανε ο κ. Λύτρας.

«Η Ιωάννα δεν πήρε τις απαντήσεις που ήθελε»

«Η Ιωάννα τις απαντήσεις σε σχέση με το γιατί πήγε να τη σκοτώσει δεν τις πήρε. Και η κατηγορούμενη και ο 40χρονος ανέφεραν ότι είχαν μια ελεύθερη σχέση και είχαν βρεθεί 2-3 φορές. Η εμφάνιση κάποιου στα social media δημιουργεί έχθρα, ζήλια, κακία. Στο πετσί της κατηγορούμενης είναι η βία», ανέφερε επεξηγηματικά ο δικηγόρος.

Την ίδια ώρα, πρώην συγκρατούμενη της 36χρονης μιλώντας στην εκπομπή LIVE NEWS ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι «δεν έχει συνειδητοποιήσει τι έχει κάνει. Προσέχει πάρα πολύ την εμφάνισή της. Το φίδι είναι πιο ζεστό από εκείνη. Δεν βγαίνει στο προαύλιο γιατί τη βρίζουν».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η δίκη θα συνεχιστεί την Πέμπτη 21 Οκτωβρίου, με την αγόρευση του εισαγγελέα της έδρας.