Αίσιο τέλος στην περιπέτεια των προσκυνητών στον Άγιο Ορος, οι οποίοι αγνοούνταν από την Παρασκευή το απόγευμα.

Οι δύο προσκυνητές βρέθηκαν σώοι και αβλαβείς, σύμφωνα με πληροφορίες από την ΕΛΑΣ. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι είχαν πάρει λάθος μονοπάτι.

Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα, τα ξημερώματα του Σαββατου ειδοποιήθηκε η Πυροσβεστική και η ΕΜΑΚ από το Σάββατο είχαν στήσει επιχείρηση έρευνας για τον εντοπισμό δυο ανθρώπων, που χάθηκαν στο Άγιο Όρος. Στις έρευνες, καθώς ο καιρός ήταν καλός συμμετείχε και ελικόπτερο

Πρόκειται για δύο Ουκρανούς, μέλη μιας 9μελούς ομάδας ομοεθνών τους που τα ίχνη τους χάθηκαν στους πρόποδες του όρους Άθω, σύμφωνα με δήλωση του αναπληρωτή διοικητή  του Αγίου Όρους Αρίστος Κασμίρογλου.

«Αποκόπηκαν από την ομάδα σε μια πεζοπορία και έκτοτε αγνοούνται» είπε ο κ.Κασμίρογλου τονίζοντας ότι σήμερα επικρατούν ήπιες καιρικές συνθήκες και στην επιχείρηση έρευνας έχει προστεθεί και ένα ελικόπτερο.

Τελικά οι προσκυνητές εντοπίστηκαν σήμερα το απόγευμα, σώοι και αβλαβείς. Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι είχαν πάρει λάθος μονοπάτι στην κατάβασή τους, με αποτέλεσμα να χαθούν. Ευτυχώς η περιπέτειά τους είχε αίσιο τέλος.