Με διαφορά λίγων ημερών έφυγαν από τη ζωή από τις επιπλοκές του κοροναϊού δύο νέοι, ηλικίας 29 και 33 ετών.

Η τοπική κοινωνία των Τρικάλων είναι σοκαρισμένη από τον αδόκητο χαμό των δύο νέων, με τον διοικητή του τοπικού νοσοκομείου να τονίζει την αναγκαιότητα των εμβολιασμών (λόγω του ότι και οι δύο δεν είχαν λάβει την απαιτούμενη δόση του εμβολίου), αλλά και ότι αν είχαν «τρέξει» νωρίτερα στο νοσοκομείο, είναι πολύ πιθανό να ζούσαν ακόμη.

Ήταν ανεμβολίαστοι - Χαμηλή η εμβολιαστική κάλυψη στην περιοχή

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Σήμερα» ο διοικητής νοσοκομείου Τρικάλων, Κωνσταντίνος Γρηγορίου, ανέφερε ότι και οι δύο ήταν ανεμβολίαστοι και τονίζει ότι αν είχαν πάει νωρίτερα στο νοσοκομείο, πιθανότατα θα είχαν σωθεί.

«Ο 29χρονος με το που ήρθε στο νοσοκομείο, εισήχθη αμέσως στη ΜΕΘ. Ήταν περίπου 10 μέρες στο σπίτι του, νοσούσε με πυρετό και πνευμονία και άργησε να έρθει, ενώ δεν είχε καθόλου υποκείμενα νοσήματα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Γρηγορίου.

Σε ό,τι αφορά, στην 33χρονη κοπέλα, υπογράμμισε ότι προσκομίστηκε νεκρή και για αυτό θα διεξαχθεί νεκροψία προκειμένου να διευκρινιστούν τα αίτια του θανάτου της. Ο ίδιος σημείωσε ότι τα ποσοστά εμβολιασμού στα Τρίκαλα είναι πολύ χαμηλά, της τάξεως του 52%-53%.