Ένας ακόμα ηθοποιός, ο τρίτος, είναι κατηγορούμενος για βιασμό. Η υπόθεση έφτασε στη Δικαιοσύνη μετά το «τσουνάμι» των αποκαλύψεων στο πλαίσιο του κινήματος του ελληνικού #MeToo. Ο εισαγγελέας Πρωτοδικών, Κώστας Σπυρόπουλος, ο οποίος σήκωσε το βάρος των ερευνών για τις υποθέσεις αυτές, αξιολογώντας τα στοιχεία της δικογραφίας, προχώρησε στην άσκηση ποινικής δίωξης για το κακούργημα του βιασμού σε βάρος του ηθοποιού Θάνου Κοντογιώργη. Ο ηθοποιός έγινε γνωστός στο πανελλήνιο κυρίως από τη διαφήμιση συνδρομητικού καναλιού, όπου υποδυόταν τον αστυνόμο που κυνηγούσε έναν κλεφτοκοτά και φώναζε «Πουτ δε κοτ ντάουν σλόουλι».

Η αξιόποινη πράξη φέρεται να έχει τελεστεί το έτος 2020 και ο σχετικός φάκελος έφτασε στα χέρια του εισαγγελέα μέσω του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών. Ο πρόεδρος του Πειθαρχικού Συμβουλίου, Πασχάλης Τσαρούχας, όπως είχε θεσμική υποχρέωση, παρέδωσε τα στοιχεία στη Δικαιοσύνη, προκειμένου να ερευνηθούν σε βάθος οι σοβαρές καταγγελίες και να μη μείνει καμία σκιά πάνω από όλες αυτές τις υποθέσεις. Ακολούθησε έρευνα από τον εισαγγελέα Πρωτοδικών, Κώστα Σπυρόπουλο, στο πλαίσιο της οποίας κλήθηκε ο ηθοποιός, με την ιδιότητα του υπόπτου, και έδωσε έγγραφες εξηγήσεις.

Σε αυτές, σύμφωνα με πληροφορίες, αρνήθηκε την αποδιδόμενη σε αυτόν αξιόποινη πράξη, ισχυριζόμενος πως υπήρχε η συναίνεση από την καταγγέλλουσα. Ωστόσο, ο εισαγγελέας δεν πείστηκε και, με βάση τα στοιχεία, άσκησε σε βάρος του ποινική δίωξη, διαβιβάζοντας πλέον τη δικογραφία σε ανακριτή, στον οποίο σύντομα θα κληθεί να απολογηθεί.

Ο Θάνος Κοντογιώργης έγινε γνωστός σε όλη την Ελλάδα το 2005 από το ρόλο του αστυνομικού σε διαφήμιση συνδρομητικού καναλιού. Στην τηλεόραση συμμετείχε σε αρκετές σειρές, όπως «Έλα να αγαπηθούμε» (2006) στον ΑΝΤ1, «Μια στιγμή δυο ζωές» (2007) στο Mega, «Με λένε Βαγγέλη» (2011) στο Mega, «Ευτυχίας 22» (2014) στον ΣΚΑΪ και «Η χειρότερη εβδομάδα της ζωής μου» (2015) στο Mega. Στον κινηματογράφο τον είδαμε ως Λολίτα, στην κωμωδία «Μια νύχτα στην Αθήνα» (2013), σε σκηνοθεσία Δημήτρη Αρβανίτη.

* Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να αποφασιστεί από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών της Αθήνας η τύχη των δύο προφυλακισμένων ηθοποιών, Δημήτρη Λιγνάδη και Πέτρου Φιλιππίδη. Μετά τις εισαγγελικές προτάσεις για την παραπομπή τους σε δίκη, τα μέλη του δικαστικού συμβουλίου θα εκδώσουν το βούλευμά τους για την παραπομπή ή όχι σε δίκη των δύο κατηγορούμενων ηθοποιών.

Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα ΟΝ ΤΙΜΕ