Την παραπομπή σε δίκη για βιασμό κατ’ εξακολούθηση και απόπειρα βιασμού κατά συρροή ζήτησε με πρότασή της προς το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών η εισαγγελέας, Ευθυμία Στάμου, η οποία μελέτησε τη δικογραφία που σχηματίστηκε μετά τις καταγγελίες τριών γυναικών συναδέλφων του σε βάρος του άλλοτε δημοφιλούς ηθοποιού.

Σύμφωνα με την πρότασή της, ο κατηγορούμενος, που από τα τέλη Ιουλίου είναι προσωρινά κρατούμενος στις φυλακές της Τρίπολης, πρέπει να οδηγηθεί στο εδώλιο του κατηγορουμένου: «Δεν είναι φανταστικά γεγονότα αλλά βιωματικές αφηγήσεις οι καταγγελίες σε βάρος του, επιβεβαιώνονται και από τις μαρτυρικές καταθέσεις τρίτων προσώπων», αναφέρει η εισαγγελέας στην πρότασή της, με την οποία ζητά να συνεχιστεί η προσωρινή του κράτηση. Σύμφωνα με την ίδια, ο Πέτρος Φιλιππίδης «ήταν αμετανόητος, απτόητος, χυδαίος», με «χαρακτήρα με ιδιαίτερη επικινδυνότητα και σταθερή ροπή στο έγκλημα». Τις επόμενες ημέρες το Δικαστικό Συμβούλιο θα αποφασίσει αν θα παραπέμψει ή όχι τον ηθοποιό ενώπιον του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου.

Υπενθυμίζεται πως πριν από λίγες ημέρες είχε απορριφθεί το αίτημα του ηθοποιού για την αντικατάσταση της προφυλάκισης με «βραχιολάκι». Και σε αυτήν την περίπτωση οι δικαστές είχαν κρίνει πως ο κατηγορούμενος είναι ύποπτος διάπραξης νέων αδικημάτων ακόμα και αν βρίσκεται μέσα στο σπίτι του καθώς ορισμένα περιστατικά είχαν συμβεί εκεί. Σημειώνεται ακόμα ότι σύμφωνα με την εισαγγελική πρόταση οι δικαστές του Συμβουλίου δεν πρέπει να υιοθετήσουν τους ισχυρισμούς του Φιλιππίδη, σύμφωνα με τους οποίους υπήρχε συναίνεση των θυμάτων για όσα έγιναν αλλά και ότι οι καταγγέλλουσε ςσυνάδελφοί του κατέφυγαν στη Δικαιοσύνη με σκοπό την προσωπική τους προβολή.

«Και τα τρία θύματα καταγγέλλουν πραγματικά περιστατικά» τονίζει η εισαγγελέας, η οποία επισημαίνει πως «δεν προκύπτει ότι το έκαναν για λόγους δημοσιότητας».

Σοκάρουν οι περιγραφές

Τα αδικήματα για τα οποία κατηγορείται ο ηθοποιός είναι βαρύτατα και η αντίστροφη μέτρηση για την παραπομπή του σε δίκη έχει αρχίσει.

Το πιο σοβαρό από τα αδικήματα, ο βιασμός κατ’ εξακολούθηση, είχε καταγγελθεί από την ηθοποιό Α.Μ., η οποία μάλιστα ήταν κόρη επίσης ηθοποιού που είχε συνεργαστεί με τον Πέτρο Φιλιππίδη. Σύμφωνα με την καταγγελία της γυναίκας, ο κατηγορούμενος ηθοποιός της είχε επιτεθεί τον Σεπτέμβριο του 2008 µέσα στο καµαρίνι του θεάτρου «Ήβη», όταν τον είχε επισκεφθεί για επαγγελµατικό ραντεβού. Το θέατρο εκείνη τη στιγμή ήταν άδειο και ο Φιλιππίδης εξανάγκασε τη συνάδελφό του σε πράξεις που στοιχειοθετούν το αδίκημα του βιασμού κι ας μην υπήρξε συνουσία.

«Άρχισε να μου μιλάει άσχημα και μου έκανε χειρονομίες. Του ξέφυγα, έτρεξα στο διάδρομο. Με πρόλαβε, με έπιασε από το λαιμό και μου έκανε ό,τι μου έκανε», κατέθεσε η γυναίκα που κατήγγειλε επίσης ότι τρεις µήνες πριν από το βιασµό της, τον Ιούνιο, την είχε καλέσει σε γραφείο θεατρικής εταιρείας και εκεί προσπάθησε για πρώτη φορά να έρθει σε σεξουαλική επαφή µαζί της παρά τη θέλησή της. Ο ηθοποιός στο απολογητικό υπόμνημά του την είχε χαρακτηρίσει «εμμονική», υποστηρίζοντας μάλιστα ότι εκείνη «τον ενοχλούσε διαρκώς».

Η δεύτερη κατηγορία σε βάρος του αφορά απόπειρα βιασµού της Σ.Μ., τον Φεβρουάριο του 2010, στο θέατρο «Μουσούρη». Η νεαρή ηθοποιός είχε καταθέσει ότι ήταν θύμα άγριας σεξουαλικής επίθεσης από τον Πέτρο Φιλιππίδη και μάλιστα όταν προσπάθησε να του ξεφύγει είχε τραυματιστεί. Μετά την αντίδρασή της, ο κατηγορούμενος την απείλησε ότι θα την καταστρέψει επαγγελµατικά. Για τη Σ.Μ. ο Φιλιππίδης είχε ισχυριστεί ότι «είχε συναινετικές ερωτικές συνευρέσεις μαζί της» αλλά όταν δεν συνεργάστηκαν επαγγελματικά, η απογοήτευσή της μετατράπηκε σε μένος.

Η τρίτη κατηγορία σε βάρος του, επίσης για απόπειρα βιασμού, επήλθε μετά την καταγγελία της νεαρής ηθοποιού Α.Γ. µέσα στο αυτοκίνητό του, τον Αύγουστο του 2014. Η γυναίκα μετά από επαγγελματική συνάντηση που είχε με τον ηθοποιό δέχτηκε να την πάει με το αυτοκίνητό του στο σπίτι της. Αντ’ αυτού ο Πέτρος Φιλιππίδης φέρεται να ακινητοποίησε το όχημα σε δρόµο του Παλαιού Ψυχικού, της επιτέθηκε και προσπάθησε να την αναγκάσει να προβεί σε σεξουαλικές πράξεις παρά τη θέλησή της. Η Α.Γ. αντέδρασε έντονα και εκείνος την πέταξε έξω και αφού την έβρισε, την έφτυσε και την απείλησε πως θα την καταστρέψει, τελικά την εγκατέλειψε στο δρόμο. Η γυναίκα κατέθεσε πως υπέστη τέτοιο σοκ ώστε εγκατέλειψε το επάγγελµα της ηθοποιού.

Στο υπόμνημά του ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι η γυναίκα του… επιτέθηκε και μάλιστα του άρεσε! «Με ξάφνιασε ιδιαίτερα ευχάριστα και δεν τη σταμάτησα», είπε χαρακτηριστικά.

Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα ΟΝ ΤΙΜΕ