Συνεχίζεται αύριο η δίκη για την υπόθεση της επίθεσης με βιτριόλι, που δέχθηκε τον Μάιο του 2020, η Ιωάννα Παλιοσπύρου από την Έφη Κακαράντζουλα, ενώ ετοιμαζόταν να πάρει το ασανσέρ, για να ανέβει στο γραφείο όπου εργαζόταν.

«Αν όχι αύριο, στην επόμενη δικάσιμο, υποθέτω ότι θα τελειώσει αυτή η δίκη και θα επέλθει η κάθαρση για όλη αυτή την ιστορία», δήλωσε στην ΕΡΤ ο Νίκος Αλεξανδρής, δικηγόρος της Ιωάννας.

«Δεν έχει μείνει σε κάποιον αμφιβολία ότι η Ιωάννα ζει από θαύμα. Θεωρώ ότι οποιαδήποτε άλλη απόφαση πλην της απόφασης ανθρωποκτονίας θα είναι άδικη. Ευελπιστώ ότι το δικαστήριο θα επιβάλει την ποινή που αρμόζει στην δράστιδα, κυρίως θα δημιουργηθεί νομολογία» δήλωσε ο δικηγόρος.

Αναφερόμενος στην αυριανή μέρα στο δικαστήριο όπου αναμένονται οι αγορεύσεις του εισαγγελέα και των συνηγόρων και η απόφαση του δικαστήριο για το κατηγορητήριο, ο κ. Αλεξανδρής τόνισε πώς παρόμοια υπόθεση παγκοσμίως υπήρξε μόνο μια φορά στην Αγγλία. Και εκεί αντιμετωπίστηκε ως ανθρωποκτονία.

«Με την απόφαση αυτή που θα βγει θα πρέπει να αποφευχθούν τυχόν μιμητές. Ελπίζω ότι θα αντιμετωπιστεί στη σωστή της διάσταση», τόνισε, σύμφωνα με την ertnews, ο δικηγόρος.

Και όπως είπε χαρακτηριστικά η πελάτισσά του, Ιωάννα Παλιοσπύρου, περιμένει τη δικαίωσή της. «Γνωρίζει κυριολεκτικά ότι ζει από θαύμα. Περιμένει μια ποινή που θα μπορέσει να της επιτρέψει, με λιγότερο άγχος, να αντιμετωπίσει τα ισόβια τα δικά της».