Μία υπόθεση με πολλά σκοτεινά σημεία έφτασε στο Μεικτό Ορκωτό Εφετείο Λάρισας, το οποίο καταδίκασε έναν συνταξιούχο αστυνομικό επειδή είχε γυμνές φωτογραφίες των δύο ανήλικων αδελφών της πρώην συζύγου του. Το δικαστήριο επέβαλε στο συνταξιούχο αστυνομικό ποινή φυλάκισης 3 ετών με τριετή αναστολή επειδή τον έκρινε ένοχο για την κατηγορία της κατοχής υλικού παιδικής πορνογραφίας. Μέσα σε αυτό το υλικό βρέθηκαν και γυμνές φωτογραφίες των δύο ανήλικων κουνιάδων του. Ωστόσο, μετά τη μετατροπή της κατηγορίας από κακούργημα σε πλημμέλημα, με βάση τις αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα, η συνολική ποινή του μειώθηκε.

Κατά τη διάρκεια της δίκης υπήρξε ανατροπή καθώς οι τρεις βασικοί μάρτυρες κατηγορίας ανασκεύασαν πλήρως τις καταθέσεις τους και προκάλεσαν ερωτήματα στους δικαστές με τη στάση τους. Η πρώην σύζυγος του κατηγορούμενου αλλά και οι δύο αδελφές της άλλαξαν «γραμμή» για τις καταγγελίες τους. Πιο συγκεκριμένα, σε ερωτήσεις της προέδρου του δικαστηρίου για την υπόθεση οι τρεις γυναίκες απαντούσαν ότι δεν θυμούνται τα περιστατικά. Η άρνηση των γυναικών να επαναλάβουν όσα κατήγγειλαν στο πρωτόδικο δικαστήριο οδήγησαν την πρόεδρο στο σημείο να σχολιάσει: «Θα μας τρελάνετε».

Σε πρώτο βαθμό ο συνταξιούχος αστυνομικός είχε καταδικαστεί και η απόφαση είχε στηριχθεί σε μεγάλο βαθμό στις μαρτυρίες των τριών γυναικών. Μάλιστα ο κατηγορούμενος είχε φυλακιστεί αρκετούς μήνες για την υπόθεση. Κατά τη διάρκεια της απολογίας του στο δικαστήριο ο συνταξιούχος αστυνομικός υπερασπίστηκε τον εαυτό του με το επιχείρημα ότι είναι το θύμα μίας πλεκτάνης, την οποία έστησε η πρώην σύζυγος του με τις δύο ανήλικες αδελφές της.

Ο κατηγορούμενος υποστήριξε ότι το κίνητρο των τριών γυναικών ήταν να τον εκδικηθούν επειδή εκείνος αρνήθηκε να δώσει την ιδιοκτησία του σπιτιού του στην πρώην σύζυγό του. Επιπλέον ισχυρίστηκε ότι ήθελαν να του δημιουργήσουν πρόβλημα επειδή αποφάσισε να διώξει την πρώην σύζυγο από το σπίτι όταν ανακάλυψε ότι διατηρούσε ερωτική σχέση με άλλον άνδρα.

Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα ΟΝ ΤΙΜΕ