Άνοιξε η διαθήκη του Μίκη Θεοδωράκη και σε αυτή, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν αναγνωρίζει τον Νίκο Κουρή ως γιο του.

Η διαθήκη άνοιξε χθες το βράδυ και συγκεκριμένα μία από τις πέντε, η τελευταία χρονολογικά, αυτή που συνέταξε τον Απρίλιο του 2021.

Στη συγκεκριμένη διαθήκη ο κορυφαίος μουσικοσυνθέτης δεν αναγνωρίζει τον Νίκο Κουρή ως γιο του και μάλιστα τον αναφέρει ως αυτοαποκαλούμενο ως Θεοδωράκη. Επιπλέον, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες του σταθμού, ο Μίκης Θεοδωράκης δεν αφήνει στον Νίκο Κουρή κανένα περιουσιακό στοιχείο.

Ωστόσο, σημειώνεται ότι στη διαθήκη αναφέρει ο μεγάλος δημιουργός πως ζητά να συνεχίσει (ο Νίκος Κουρής) απρόσκοπτα το έργο του στο ραδιόφωνο «Mikis Radio». Ο κορυφαίος μουσικοσυνθέτης άφησε πέντε διαθήκες, η πρώτη το 2011 και η τελευταία το 2021, όπου η μία συμπληρώνει την άλλη. Όσον αφορά στον Νίκο Κουρή, ο Μίκης Θεοδωράκης τον αναφέρει ως «αυτοαποκαλούμενο Θεοδωράκη» και στη συνέχεια τον ευχαριστεί για τη διάδοση του έργου του.

Δεν αφήνει στον Νίκο Κουρή κάποιο σημαντικό περιουσιακό στοιχείο

Παράλληλα, προτρέπει τους δικούς του ανθρώπους να τον αφήσουν να συνεχίσει να το κάνει χωρίς εμπόδια. Ουσιαστικά, όπως γίνεται αντιληπτό, σε κανένα σημείο της διαθήκης ο Μίκης Θεοδωράκης δεν λέει πως ο Νίκος Κουρής είναι γιος του και δεν του αφήνει κάποιο σημαντικό περιουσιακό στοιχείο. Παράλληλα, προτρέπει τους δικούς του ανθρώπους να αφήσουν ανεμπόδιστα κι άλλα πρόσωπα εδώ στην Ελλάδα να διαδίδουν το έργο του, όπως είναι ο Γιώργος Αγοραστάκης, αλλά και στο εξωτερικό. Όσον αφορά στην ακίνητη περιουσία του, το σπίτι που έμενε απέναντι από την Ακρόπολη, επιθυμία του είναι να γίνει μουσείο, ενώ το αυτοκίνητό του το αφήνει σε ένα ίδρυμα.

Υπενθυμίζεται πως ο Νίκος Κουρής υποστηρίζει πως είναι βιολογικό παιδί εκτός γάμου του Μίκη Θεοδωράκη και σκοπεύει να το αποδείξει με εξέταση DNA. H Μαργαρίτα Θεοδωράκη είχε απευθυνθεί στη δικαιοσύνη για να ζητήσει ασφαλιστικά μέτρα εις βάρος του εν λόγω άντρα, προκειμένου να μην μπορεί να συστήνεται ως «Νίκος Θεοδωράκης». Το δικαστήριο εξέδωσε προσωρινή εντολή που απαγορεύει στο συγκεκριμένο άντρα να χρησιμοποιεί το επίθετο της οικογένειας Θεοδωράκη.

Εξώδικη πρόσκληση στη Μαργαρίτα Παπανδρέου 

Από την πλευρά του, ο Νίκος Κουρής απέστειλε εξώδικη πρόσκληση στη Μαργαρίτα Θεοδωράκη, ζητώντας από εκείνη να επισκεφθούν μαζί έναν πραγματογνώμονα-γενετιστή, προκειμένου να γίνει τεστ DNA και να διαπιστωθεί αν υπάρχει βιολογική συγγένεια.

Συγκεκριμένα ζητά να επισκεφθούν μαζί τον πραγματογνώμονα του Πρωτοδικείου, γενετιστή Γιώργο Φιτσιάλο, για να εξακριβωθεί αν μεταξύ τους υπάρχει βιολογική συγγένεια. Το επίσημο ραντεβού στο εργαστήριο Δικανικής Γενετικής στη Γλυφάδα ορίστηκε για τις 25 Οκτωβρίου, στις 5 το απόγευμα, ενώ τα αποτελέσματα αναμένονται μέσα σε πέντε ημέρες από τη λήψη των δειγμάτων. Ωστόσο κανείς δεν γνωρίζει αν η Μαργαρίτα θα δώσει το «παρών». Ο δικηγόρος της Βασίλης Παναγιωτακόπουλος είχε αναφέρει όταν ρωτήθηκε σχετικά: «Αν της το επιτρέψουν οι δυσκολίες της, γιατί ασχολείται και είναι αφιερωμένη στο έργο του κ. Θεοδωράκη».

Η Μαργαρίτα αργά χθες το βράδυ ανήρτησε στο Facebook δύο φωτογραφίες της με τον Μίκη Θεοδωράκη, όπου γράφει «Αγαπημένε μου πατέρα».

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα On Time