Η νέα «έκρηξη» κρουσμάτων κοροναϊού που καταγράφηκε χθες ανησυχεί κυβερνώντες και ειδικούς.

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε ότι τα κρούσματα έφτασαν σχεδόν τα 4.000, αριθμός που θυμίζει τις χειρότερες στιγμές στη διάρκεια της πανδημίας σε σχέση με την Ελλάδα.

Μια τέτοια «έκρηξη» σαφώς και δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητη από τους ειδικούς, οι οποίοι συνεχίζουν να προειδοποιούν για έναν χειμώνα «φωτιά» σε σχέση με τον κοροναϊό.


Η πρόταση του Δημοσθένη Σαρηγιάννη

Μεγάλη εντύπωση προκάλεσε και η πρόταση του Δημοσθένη Σαρηγιάννη σχετικά με τα self test και για τους εμβολιασμένους εργαζόμενους.

Ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ πρότεινε υποχρεωτικό self test και για ττους εμβολιασμένους εργαζόμενους. Η συγκεκριμένη πρόταση έρχεται μετά τα χθεσινά αυξημένα κρούσματα και είναι στο πλαίσιο της προσπάθειας των ειδικών να αναχαιτίσουν την προέλαση του κοροναϊού.

Όμως, αυτή η πρόταση μπορεί να δημιουργήσει αντιδράσεις από τους εμβολιασμένους, καθώς μπορεί να υποστηρίξουν ότι έκαναν το εμβόλιο για να αποφύγουν την ταλαιπωρία και τα έξοδα από τη διενέργεια των self test.

Ο καθηγητής δικαιολογώντας την πρόταση του σημείωσε ότι για τον περιορισμό της πανδημίας χρειάζονται άμεσα μέτρα και η διενέργεια των self test θα επιτρέψει τον περιορισμό της διασποράς του ιού.