Δεν χορηγήθηκε αναστέλλουσα δύναμη στην έφεση στην Έφη Κακαράντζουλα και θα παραμείνει στη φυλακή μέχρι το Εφετείο.Η τελική ποινή που της επιβλήθηκε είναι αυτή των 15 ετών και τριών μηνών για το αδίκημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας για την επίθεση με βιτριόλι σε βάρος της Ιωάννας Παλιοσπύρου.

Σύμφωνη με την απόφαση του δικαστηρίου ήταν και η εισήγηση του εισαγγελέα της έδρας Χαράλαμπου Μαστραντωνάκη, ο οποίος πρότεινε να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη η έφεση, διότι η κατηγορούμενη – όπως ανέφερε – είναι επικίνδυνη για τη δημόσια ασφάλεια και αν αφεθεί ελεύθερη είναι ικανή να διαπράξει και άλλα συναφή αδικήματα.

Ο εισαγγελέας ανέφερε, μεταξύ άλλων, στη σχετική τοποθέτηση του: «Λαμβάνοντας υπόψη της φύσεως και των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών της δράσης της κατηγορούμενης, και συγκεκριμένα την κατόπτευση των χώρων, την παραλλαγή της εμφάνισης της και την πλήρη αδιαφορία για τη ζωή τη παθούσας, κυρίως λαμβανομένου ότι δεν πιστεύει ακόμα και σήμερα τις διαβεβαιώσεις της παθούσας ότι δεν είχε σχέση με το Νώντα φρονώ ότι είναι επικίνδυνη για τη δημόσια ασφάλεια, και αν αφεθεί ελεύθερη είναι ικανή να διαπράξει συναφή αδικήματα. Η έφεση δεν θα πρέπει να έχει αναστέλλουσα δύναμη».

Τη στιγμή που η Εφη Κακαράντζουλα, αποχωρούσε από τη δικαστική αίθουσα, πρόσωπα από το περιβάλλον της Ιωάννας της φώναξαν: «Τέρας, τέρας όρθιο».Εκείνη δεν απάντησε.