Το τελευταίο βιβλίο του Αλέξη Μανθεάκη για την Αθηνά Ωνάση με τίτλο «Athina Onassis the red file», το οποίο εκδόθηκε το 2018, περιγράφει τα στοιχεία που έδωσε ένα πρώην call girl στον συγγραφέα για τη διπλή ζωή του Αλβάρο ντε Μιράντα Νέτο.

Τα στοιχεία αυτά ο πρώην εκπρόσωπος της οικογένειας Ωνάση τα παρέδωσε στους δικηγόρους της Αθηνάς Ωνάση για να κερδίσουν το πολύκροτο διαζύγιο με τον Βραζιλιάνο πρώην σύζυγό της.

ΟΑλέξης Μανθεάκης περιγράφει στο βιβλίο του όλες τις λεπτομέρειες που του μετέφερετο πρώην call girl, με το όνομα Nicky, και αφορούν σε πληρωμένους έρωτες με φίλους του Αλβάρο, διαμονές σε πανάκριβα ξενοδοχεία, ιδιαίτερες σεξουαλικές στιγμές σε κλαμπ ανταλλαγής ερωτικών συντρόφων και εισιτήρια vip στα μεγαλύτερα ιππικά shows.

Όπως αποκαλύπτεται στο βιβλίο, η Nicky διατηρούσε σχέση με τον Αλβάρο τα 8,5 από τα 11 χρόνια έγγαμου βίου με την Αθηνά.
«Τον γνώρισα την περίοδο που εργαζόμουν ως call girl. Δεν ήξερα ποιος ήταν, ωστόσο είχα ακουστά για την οικογένεια Ωνάση αλλά τίποτε για τον Ντόντα. Ήταν το 2011, όταν παρακολουθούσα στην τηλεόραση ιππικούς αγώνες και ανάμεσα σε άλλους Βραζιλιάνους ιππείς αναγνώρισα τον Ντόντα.
Μετά από αυτό τον ενημέρωσα πως ήξερα πλέον ποιος είναι αλλά τον διαβεβαίωσα πως τίποτε δεν θα άλλαζε σε εμένα για εκείνον. Σιγά σιγά ο Ντόντα άρχισε να μου εμπιστεύεται πολλά οικογενειακά μυστικά, όπως για παράδειγμα τους λόγους που η Αθηνά δεν μιλούσε πλέον με τον πατέρα της Τιερί Ρουσέλ», είπε το call girl.

«Τον Ιούνιο του 2014 ήταν και η τελευταία φορά που τον έβλεπα. Στο τελευταίο μας βραδινό ραντεβού είχαμε μια έντονη λογομαχία στο αυτοκίνητο και πήρε την απόφαση να τελειώσει μαζί μου. Του ξεκαθάρισα ότι δεν θα συνέχιζα να ήμουν το παιχνιδάκι του. Απαίτησα να είναι ειλικρινής και τίμιος απέναντί μου όπως ακριβώς ήμουν και εγώ απέναντί του. Θύμωσα όμως όταν αργότερα μου έστειλε τους δικηγόρους του προκειμένου έτσι να εξασφαλίσει και να προστατέψει την ηρεμία της ιδιωτικής του ζωής», συμπλήρωσε.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει στο βιβλίο του ο συγγραφέας, το πρώην call girl έδωσε λεπτομέρειες για την κρυφή ερωτική σχέση που είχε με τον Αλβάρο, όπως ημερομηνίες , ξενοδοχεία, ταξίδια, ονόματα φίλων του αλλά και ιστορίες για βράδια μαζί με τον Αλβάρο σε swinger clubs.

«Στον Ντόντα άρεσε να έχει τη γυναίκα του κάτω από την ίδια στέγη με την ερωμένη του. Το πολυτελές δωμάτιό μου ήταν δυο ορόφους κάτω από τη σουίτα που έμενε ο Αλβάρο με την Αθηνά» είπε στον συγγραφέα του βιβλίου το πρώην call girl δείχνοντάς του και μια φωτογραφία με εκείνη, την κόρη της και τον φίλο του Αλβάρο Ροντρίγκο Πεσόα γνωστό Βραζιλιάνο ιππέα.

«Ήταν επιθυμία του Αλβάρο να κάνω σεξ με φίλους του. Μια φορά έκανα σεξ με έναν από τους φίλους του μέσα στο αυτοκίνητο και ένας άλλος μας παρακολουθούσε. Πολλές φορές πήγαινα στη Βραζιλία για να κάνω σεξ», αποκάλυψε το call girl.

Το πρώην call girl είπε στον συγγραφέα του βιβλίου ότι πολλές φορές που ο Αλβάρο ήταν μαζί της, η Αθηνά τηλεφωνούσε με εκείνον να έχει μια εχθρική στάση απέναντι στην Αθηνά επειδή τον διέκοπτε. Χαρακτηριστικά αναφέρει ότι: «Η Αθηνά δεν ήταν εντελώς στο σκοτάδι ήξερε ότι κάτι τρέχει με τον Ντόντα, αλλα για την Nicky δεν είχε ιδέα. Είχε τις υποψίες της αλλά όχι αποδείξεις. Η Αθηνά τηλεφωνούσε στον Αλβάρο και μάλιστα αρκετές φορές εκείνος βρισκόταν με τη Nicky.

Αξίζει να σημειωθεί ότι όλα τα στοιχεία που είχε στα χέρια του ο Αλέξης Μανθεάκης για την διπλή ζωή του Αλβάρο χρησιμοποιήθηκαν από τους δικηγόρους της Αθηνάς για να πιέσουν τον Βραζιλιάνο να ρίξει πάρα πολύ τις οικονομικές απαιτήσεις που είχε για το διαζύγιο. Τα στοιχεία με τις πικάντικες λεπτομέρειες για την διπλή ζωή του δεν κατατέθηκαν στο δικαστήριο όταν εκδικάστηκε το διαζύγιο, αλλά βοήθησαν την Αθηνά να γλιτώσει 10.000 ευρώ την ημέρα ως διατροφή που αξίωνε ο πρώην σύζυγός της.