Με αφορμή την επίθεση που δέχθηκε ενώ γευμάτιζε σε ταβέρνα στο Καστράκι Καλαμπάκας, τοποθετήθηκε μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Μπρα ντε Φερ» με τους δημοσιογράφους Δημήτρη Τάκη και Χριστίνα Κοραή, ο καθηγητής Πνευμονολογίας Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, σημειώνοντας ότι είναι ψευδές ότι σήκωσε χέρι στην κόρη του ιδιοκτήτη.

Ο κ. Βασιλακόπουλος αποκάλυψε πως μετά το περιστατικό δέχθηκε απειλές ότι θα του κάψουν το αυτοκίνητο και πως θα έρθουν στην Αθήνα για τον βρουν.

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη του Θεόδωρου Βασιλακόπουλου στα Παραπολιτικά 90,1

Με αφορμή την επίθεση που δέχθηκε ενώ γευμάτιζε σε ταβέρνα στο Καστράκι Καλαμπάκας, ο καθηγητής Πνευμονολογίας ανέφερε: «Τελείως ψευδές ότι σήκωσα χέρι στην κόρη του ιδιοκτήτη η οποία μας έσπρωχνε όλους έξω βρίζοντας μας. Κανένα χέρι δεν σήκωσα ούτε εγώ, ούτε κάποιος άλλος συνάδελφος μου. Είναι 25 πνευμονολόγοι μπορούν να καταθέσουν όλοι την άποψη τους για το αν έχει συμβεί κάτι τέτοιο».

«Το τραπέζι μας το έκανε μια φαρμακευτική εταιρεία όπως προβλέπετε από τον νόμο τον οποίο έχει ψηφίσει ο κος Πολάκης, δηλαδή επί των ημερών Πολάκη στο υπουργειο ο Βασιλακόπουλος στα πλαίσια συνεδρίων μπορούσε να φάει σε κάποια αντίστοιχη ταβέρνα ή εστιατόριο και να το πληρώσει μια φαρμακευτική εταιρεία προβλέπετε από τον νόμο. Αυτό προβλέπεται από τότε που πήρα εγώ πτυχίο ιατρικής! Δεν καταργήθηκε επί κυρίου Πολάκη», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Η συγκεκριμένη φαρμακευτική εταιρεία που μας έκανε αυτό το τραπέζι είναι η εταιρεια που στο New England Journal of Medicine, το κορυφαίο ιατρικό περιοδικό, δημοσίευσε μια πολυ καλή εργασία πρόσφατα για ένα δικό της μονοκλωνικό αντίσωμα σαν τα μονοκλωνικά αντισώματα που έχει προτείνει εδώ και πολύ καιρό ο κος Πολάκης. Δεν έχει εμβόλιο. Η συγκεκριμένη εταιρεία λοιπόν με βάση τη δικιά μου δήλωση ότι δεν μπορούμε με τα αντισώματα να αντιμετωπίσουμε την πανδημία θα έπρεπε να μου έχει κόψει την καλημέρα!», δήλωσε επιπρόσθετα ο κ. Βασιλακόπουλος.

«Απ’ αρχή λέγαμε ότι δεν έχει γίνει κανένας έλεγχος. Ο κος Λουκίδης μας παρακάλεσε, που είναι ο πρόεδρος της ελληνικής πνευμονολογικής εταιρείας, να μην το κάνουμε θέμα γενικώς για να μην προκαλέσουμε επειδή είμαστε φιλοξενούμενοι στον τόπο και είμαστε και πνευμονολόγοι. Μετά ο ίδιος αποφάσισε να πάει και να κάνει μια παρατήρηση. Οι καταστηματάρχες του μίλησαν πολύ άσχημα, επενέβη ο κος Τρύφων ο οποίος είναι διευθυντής πνευμονολόγος από το Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης και τους είπε οτι «δεν μπορείτε να μιλάτε άσχημα στον κο Λουκίδη, είναι πρόεδρος της πνευμονολογικής εταιρείας», υπογράμμισε ο ίδιος.

«Ειναι θεσμικός ο ρόλος του και σας λεει κάτι που λεει ο νόμος». Όρμησε ένας νεαρός μπρατσωμένος πάνω στον κύριο Τρύφωνα να του πει αν είναι άντρας να βγει έξω . Ένας νεαρός μπρατσωμένος, πιθανόν ο γιος του ιδιοκτήτη έλεγε ''δεν θα μου πεις στο μαγαζί μου εσύ τι θα κάνω''. Μας ανάγκασε να φύγουμε όλοι έξω και το σημαντικότερο, εκεί την πλήρωσα εγώ δηλαδή, τους είπα αυτό εγώ θα το δημοσιοποιήσω στα Μέσα. Οπότε η τοποθέτηση ήταν οτι ''δεν σε φοβόμαστε που βγαίνεις στις τηλεοράσεις, θα έρθω να σε βρω στην Αθήνα όπου δουλεύεις και θα τα πούμε και αν τολμήσεις να μείνεις το βράδυ στην Καλαμπάκα θα έρθω να σου πυρπολήσω το αυτοκίνητο. Θα δεις ποιος είμαι εγώ''», συμπλήρωσε.

Αναφορικά με τα απειλητικά μηνύματα που λαμβάνει, ο καθηγητής σημείωσε: «Είναι δυνατόν ένας άνθρωπος επειδή εγώ είμαι υπέρ των εμβολίων να θέλει να ψοφήσω εγώ, να πάθω τον καρκίνο της Φώφης εγω και τα παιδιά μου; Δηλαδή έλεος! Βρεθήκαμε όλοι οι γιατροί να φταίμε που υπάρχει η πανδημία λες κι εμείς ρίξαμε τον ίο στην κοινωνια!»

«Εγώ δεν είμαι πολιτικός και δεν φιλοδοξώ να γίνω πολιτικός. Για να το ξεκαθαρίσουμε γιατί πολλοί με κατηγορούν ότι έχω πολιτικές βλέψεις και γι’ αυτό ακριβώς κάνω αυτά τα οποία κάνω. Λεω την επιστημονική μου άποψη του πως θα αντιμετωπιστεί η πανδημία. Την επιστημονική μου άποψη τη λεω με παρρησία και ξεκάθαρα. Αν νομίζουν ότι ό,τι κάνω το κάνω γιατί έχω κάποιο δευτερογενές όφελος από τις φαρμακευτικές εταιρείες ή οτιδήποτε είναι αστειότητες αυτά», τόνισε. 

Ερωτηθείς αν θα κινηθεί δικαστικά δεδομένου ότι ήδη έχει κινηθεί Εισαγγελέας αυτεπαγγέλτως, ο κ. Βασιλακόπουλος απάντησε: «Αυτό για τον εισαγγελέα δεν το ήξερα. Μακάρι το κράτος να παρεμβαίνει αυτεπάγγελτα, η Δικαιοσύνη δηλαδή για τέτοια αδικήματα. Εγώ είπα δημόσια ότι ο στόχος μου δεν είναι να βλάψω τους συγκεκριμένους κυνηγώντας τους ποινικά. Πρέπει όλοι να καταλάβουν ότι δεν μπορεί 30 πνευμονολόγοι να τρελαθήκαμε και να τα βάλαμε με έναν ταβερνιάρη. Δεν είμαστε ψυχικά ανώμαλοι όλοι οι πνευμονολόγοι απ’ όλη την Ελλάδα και αποφασίσαμε να τσακωθούμε με έναν άνθρωπο στο Καστράκι της Καλαμπάκας. Και η επιλογή που είπα δημόσια οτι σκέφτομαι να μην κάνω μήνυση είναι γιατί δεν θέλω να δώσω συνέχεια και γιατί δεν είναι θέμα προσωπικής κόντρας. Οι επιστήμονες υγείας, οι γιατροί πρέπει να βοηθάνε την κοινωνία στην υγεία της, δεν πρέπει να κυνηγάνε τους ανθρώπους, ακόμα κι αυτούς που κάνουν λάθη, αυτή είναι η δικιά μου δημόσια άποψη και αυτό είπα».


Οργή και αντιδράσεις για την επίθεση κατά του Καθηγητή

Σωρεία αντιδράσεων έχει προκληθεί με αφορμή την επίθεση που καταγγέλλει ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, σε ταβέρνα στην Καλαμπάκα, όταν ζήτησε από τον ιδιοκτήτη να γίνεται έλεγχος στα πιστοποιητικά εμβολιασμού.

Σύμφωνα με όσα κατήγγειλε ο κ. Βασιλακόπουλος, όλα συνέβησαν το μεσημέρι του Σαββάτου όταν εκείνος μαζί με συναδέλφους του λοιμωξιολόγους θέλησαν να επισκεφτούν ταβέρνα της Καλαμπάκας για να γευματίσουν.

Ωστόσο, παρατήρησαν ότι το προσωπικό του μαγαζιού δεν προέβη στους απαραίτητους ελέγχους των πιστοποιητικών εμβολιασμού. Ο συνάδελφός του και πρόεδρος της Πνευμονολογικής Εταιρείας Στέλιος Λουκίδης θέλησε να παραπονεθεί για τους ελλιπείς ελέγχους στον ιδιοκτήτη της ταβέρνας, όπως και έπραξε.
Αυτό είχε ως αποτέλεσμα, κάποιος από το προσωπικό του μαγαζιού να κατευθυνθεί στο τραπέζι των λοιμωξιολόγων προκειμένου να τους διώξει, όπως κατήγγειλαν οι δύο γιατροί. Οι λοιμωξιολόγοι αποχώρησαν, με τον κ. Βασιλακόπουλο να δέχεται επίθεση από τον ιδιοκτήτη του μαγαζιού, ο οποίος -σύμφωνα πάντα με τις καταγγελίες του γιατρού- απείλησε ότι θα του κάψει το αυτοκίνητο αν παραμείνει στην περιοχή.