Στα Παραπολιτικά 90.1 στην εκπομπή «Μέχρι τέλους» με το δημοσιογράφο Γιώργο Πιέρρο μίλησε ο καθηγητής Μικροβιολογίας και μέλος της Επιτροπής των ειδικών, κος Αλκιβιάδης Βατόπουλος.

Ειδικότερα, με αφορμή τα νέα μέτρα που αφορούν τους ανεμβολίαστους, δήλωσε ότι η επιτροπή συμφώνησε με τις προτάσεις της πολιτείας, υπογραμμίζοντας -και κάνοντας μία δραματική πρόβλεψη- ότι ίσως χρειαστεί να αυστηροποιηθούν σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Σε σχέση με τους χώρους διασκέδασης στις περιοχές με υψηλό ποσοστό θετικότητας, επισήμανε ότι η οικονομία «έχει ανάγκη να ανασάνει λίγο», επισημαίνοντας ότι δεν παύει να είναι παρακινδυνευμένο αυτό το γεγονός.

Τέλος, αναφορικά με την πρόταση του Αλέξη Τσίπρα για επιτροπή κοινής αποδοχής, κατέστησε σαφές πως «είναι προσβλητική», επισημαίνοντας πως ο ίδιος αλλά και πολλοί συνάδελφοί του «είναι αφιλοκερδώς στη διάθεση του πολιτικού συστήματος και της κοινωνίας».

Αναλυτικά η συνέντευξή του

Με αφορμή τα νέα περιοριστικά μέτρα: «Η επιτροπή δεν εισηγήθηκε, η επιτροπή συζήτησε τις προτάσεις της πολιτείας, συμφώνησε σε αυτά τα μέτρα και έθεσε έναν προβληματισμό ότι ίσως σε πολύ λίγες μέρες να πρέπει να αναθεωρηθούν προς το αυστηρότερο».

Για το ποσοστό πληρότητας στους χώρους διασκέδασης στις κόκκινες περιοχές

«Είναι αρκετά παρακινδυνευμένο αλλά είναι στα πλαίσια του να ανασάνει λίγο η οικονομία. Η διασκέδαση και η εστίαση έχουν ταλαιπωρηθεί πάρα πολύ τον τελευταίο καιρό προφανώς δόθηκε αυτή η λύση σε αυτό το κομμάτι της οικονομίας να μπορεί να ανασάνει. Αν το δει κανείς από πλευράς δημόσιας υγείας και μόνο είναι παρακινδυνευμένο».

Για τον αριθμό των θανάτων από την πανδημία

«Για να καταλάβουμε το μέγεθος του αριθμού θα σας πω ότι γενικά στην Ελλάδα γίνονται γύρω στις 210 με 250 κηδείες την ημέρα οπότε σε αυτές τις κηδείες ξαφνικά εμφανιστήκαν άλλοι 40 ανθρωποι από τον κοροναϊό».

Με αφορμή την πρόταση του κ. Τσίπρα για επιτροπή κοινής αποδοχής

«Είναι προσβλητικό. Κάθε ένας από εμάς λειτουργεί όλα αυτά τα χρόνια αφιλοκερδώς, είμαστε στη διάθεση του πολιτικού συστήματος, της κυβέρνησης και γενικά της κοινωνίας αν μας θέλει και όπως μας θέλει να βοηθήσουμε. Κανείς δεν έχει κερδίσει τίποτα από όλη αυτή την ιστορία, αλλά νομίζω είναι καθήκον μας έτσι κι αλλιώς».