Νέο καθεστώς μέτρων, με βασικό χαρακτηριστικό επιπλέον περιορισμούς για τους ανεμβολίαστους, έχει τεθεί σε ισχύ από το πρωί του Σαββάτου, με στόχο τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού, μετά και τη συνεχή επιδείνωση της επιδημιολογικής εικόνας στη χώρα. 

Τα νέα μέτρα για τους ανεμβολίαστους φαίνεται μάλιστα πως… άλλαξαν γνώμη σε κάποιους πολίτες, που σπεύδουν τώρα να κλείσουν το ραντεβού τους για να εμβολιαστούν με την πρώτη δόση.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, η αύξηση στους εμβολιασμούς ξεκίνησε πριν από την ανακοίνωση των νέων πρωτοκόλλων που προβλέπουν την αύξηση των τεστ στους ανεμβολίαστους και κορυφώθηκε τις επόμενες μέρες. Ενδέχεται, όπως εικάζουν οι ειδικοί, οι πολίτες να επηρεάστηκαν από την αύξηση των κρουσμάτων και των νοσηλειών και για το λόγο αυτό να έσπευσαν να εμβολιαστούν.

130.000 σε μια εβδομάδα

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γιώργος Γεωργαντάς, ο αριθμός των ραντεβού πρώτης δόσης τριπλασιάστηκε την τελευταία εβδομάδα σε σχέση τον Οκτώβριο.

«Ο κόσμος με υπευθυνότητα και αντιλαμβανόμενος την ανάγκη να θωρακιστεί είτε κάνοντας την πρώτη δόση του εμβολίου είτε την αναμνηστική, το τελευταίο διάστημα δείχνει μια ιδιαίτερη κινητικότητα», σημείωσε ο υφυπουργός.

Αναλυτικά, από τη Δευτέρα μέχρι και το Σάββατο προγραμμάτισαν το ραντεβού τους για την πρώτη δόση 130.000 πολίτες έναντι 45.000 που ήταν μια εβδομάδα του Οκτωβρίου.

Το ίδιο διάστημα, κλείστηκαν πάνω από 200.000 ραντεβού για την τρίτη δόση. «Τη Δευτέρα θα φτάσουμε το μισό εκατομμύριο από ανθρώπους που έχουν κάνει την αναμνηστική δόση. Από την Παρασκευή και το Σάββατο έχουν σταλεί και μηνύματα για να υπενθυμίσουν στον κόσμο που συμπληρώνει το εξάμηνο του ότι έχει τη δυνατότητα να κάνει την αναμνηστική δόση», πρόσθεσε ο κ. Γεωργαντάς.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το Σάββατο μόνο εμβολιάστηκαν με την πρώτη δόση 15.000 πολίτες. «Είναι σαν να θωρακίστηκε μια μικρή πόλη», κατέληξε.