Συνεκπαίδευση τύπου PASSEX (Passing Exercise) μεταξύ ναυτικών μονάδων Ελλάδος και Γαλλίας στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή νοτιοδυτικά της Κρήτης, πραγματοποιήθηκε μεταξύ της φρεγάτας «ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ» (F-465) με την γαλλική φρεγάτα “AUVERGNE” (D-654) διεξήχθη στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή νοτιοδυτικά της Κρήτης.

Κατά την διάρκεια της προαναφερθείσης συνεκπαιδεύσεως πραγματοποιήθηκαν αντικείμενα συνθέσεως και ανταλλαγής τακτικής εικόνος, επικοινωνιών, προχωρητικών ελιγμών και αντιαεροπορικού πολέμου (Air Defence Exercise/ADEX) με συμμετοχή 7 συνολικώς αεροσκαφών F-16 από τις 110, 111, 115, 116 Πτέρυγες Μάχης, καθώς και από 1 αναβαθμισμένο μαχητικό F-4E PI-2000 Phantom II από την 117 ΠΜ.



«Η εν λόγω συνεκπαίδευση συνέβαλε στην προαγωγή του επιπέδου της επιχειρησιακής ετοιμότητας, μαχητικής ικανότητας και συνεργασίας των συμμετεχόντων σε διμερές και συμμαχικό πλαίσιο» σημειώνεται από το ΓΕΕΘΑ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η φρεγάτα «ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ» τύπου “Standard” (“S”), κλάσεως «Έλλη», ολλανδικής σχεδιάσεως και κατασκευής, ενώ η γαλλική φρεγάτα “AUVERGNE” είναι τύπου FREMM, γαλλικής σχεδιάσεως και κατασκευής.