σχολεια
Ελλάδα

Σέρρες: Εισαγγελική παρέμβαση για γονείς - αρνητές - Κινδυνεύουν ακόμη και με αφαίρεση γονικής μέριμνας

Όπως έγινε γνωστό, τα τέσσερα ανήλικα παιδιά, που φοιτούν σε διάφορες βαθμίδες εκπαίδευσης, δεν προσέρχονται στα μαθήματά τους από την αρχή του σχολικού έτους

Ακόμη και με αφαίρεση της γονικής επιμέλειας των τέκνων τους είναι δυνατόν να βρεθούν γονείς από την Αλιστράτη Σερρών, που αρνούνται να στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο, λόγω του ότι διαφωνούν με τα μέτρα προστασίας των self-tests και της μάσκας που είναι υποχρεωτικά στο μάθημα.

Ειδικότερα, όπως αναφέρουν εισαγγελικές πηγές που παρακολουθούν την υπόθεση, το εν λόγω μέτρο ενδέχεται να διαταχθεί στην περίπτωση που διαπιστωθεί σοβαρή παράβαση ή αδυναμία των γονιών να ανταποκριθούν στα καθήκοντά τους και επιπλέον διακριβωθεί ότι επίκειται κίνδυνος για τη σωματική ή ψυχική υγεία των τέκνων.

Ακριβώς γι’αυτόν τον λόγο, η Εισαγγελία Πρωτοδικών Σερρών έδωσε εντολή να διεξαχθεί κοινωνική έρευνα στην οικία της οικογένειας προκειμένου να διαπιστωθούν οι συνθήκες, υπό τις οποίες ασκείται η μέριμνα/επιμέλεια των παιδιών από τους γονείς. Συγκεκριμένα, η έρευνα ανατέθηκε σε δημόσια κοινωνική υπηρεσία με τον χαρακτήρα του κατεπείγοντος και τα συμπεράσματά της αναμένεται να προσκομιστούν στην Εισαγγελία για να αποφανθεί για το τι μέλλει γενέσθαι.

Ακόμη, η εισαγγελική Αρχή μπορεί να αποφασίσει κάθε πρόσφορο κατά την κρίση της μέτρο, όπως αναφέρουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ οι ίδιες εισαγγελικές πηγές, και προσθέτουν ότι δεν αποκλείεται να ερευνηθούν και τυχόν ποινικές ευθύνες εις βάρος των γονιών.

Τέλος, η υπόθεση είδε το προηγούμενο 24ωρο το φως της δημοσιότητας, προκαλώντας την άμεση παρέμβαση της Εισαγγελίας Σερρών. Όπως έγινε γνωστό, τα τέσσερα ανήλικα παιδιά, που φοιτούν σε διάφορες βαθμίδες εκπαίδευσης, δεν προσέρχονται στα μαθήματά τους από την αρχή του σχολικού έτους, καθώς οι γονείς τους διαφωνούν με τα μέτρα στα σχολεία.