Το γεγονός πως πολλοί γονείς αρνούνται να υποβληθούν τα παιδιά τους σε self test ή να φορούν την απαραίτητη προστατευτική μάσκα δημιουργεί προβλήματα στην απρόσκοπτη λειτουργία των σχολείων.

Τρεις μαθητές έχασαν την περσινή χρονιά επειδή οι γονείς τους δεν ήθελαν τα self test, δήλωσε ο Πρόδρομος Φωτακίδης καθηγητής Λυκείου στη Δράμα, ενώ σημείωσε ότι φέτος οι δυο από τους τρεις μαθητές, που είναι και αδέλφια, δεν εμφανίστηκαν ποτέ ξανά στο σχολείο.


Αρνούνταν να υποβληθούν σε self test

«Την περσινή σχολική χρονιά τρία παιδιά από τη Β’ Λυκείου χάσανε τη χρονιά γιατί όταν γυρίσαμε μετά το λοκντάουν δεν ήρθαν στο σχολείο όταν έπρεπε να κάνουμε τα self test. Δεν ήρθαν καθόλου για δύο μήνες, μέχρι το τέλος της σχολικής χρονιάς. Τα δύο ήταν αδέλφια και ένα παιδάκι μόνο του», είπε μιλώντας στο ΣΚΑΪ.

Με τον ένα γονιό που ήμουν παρών στο σχολείο, εξήγησε ο κ. Φωτάκης, ήταν από αυτούς τους γονείς που αμφισβητούν τα πάντα ότι τα σελφ τεστ είναι επικίνδυνα ότι δεν προσφέρουν προστασία.


Εγκατάλειψη του σχολείου

«Μάσκες φορούσαν πέρυσι το Σεπτέμβριο δεν έκαναν σελφ τεστ. Φέτος το ένα κοριτσάκι άλλαξε σχολείο στη Δράμα, τα αδέλφια χάθηκαν δεν έχουμε καμία ενημέρωση», υπογράμμισε.

Ο καθηγητής διευκρίνισε πως αν μαθητές πάρουν μεταγραφή το μαθαίνουμε εμείς γιατί πρέπει να πάρουν χαρτιά. «Το ένα παιδί πήρε μεταγραφή και πήγε σε άλλο σχολείο τα δύο τα αδέλφια».

«Μιλήσαμε σα σχολείο κάποια στιγμή με το μεγαλύτερο αδελφό των παιδιών που είχαμε μαθητή παλιότερα και είπε ότι δεν θα έρθουν στο σχολείο», σημείωσε ο καθηγητής.

Ο κ. Φωτακίδης υπενθύμισε ότι στο Λύκειο η εκπαίδευση δεν είναι υποχρεωτική και υπάρχει δυσλειτουργία του νόμου.

«Εννοείται ότι ενημερώσαμε τις αρμόδιες αρχές, έγιναν όλες οι απαραίτητες ενημερώσεις. Η απάντηση ήταν ότι δεν είναι υποχρεωτική η εκπαίδευση. Το σχολείο δεν μπορεί να κάνει τίποτα» ξεκαθάρισε.