Στο «κόκκινο» έχει φτάσει πλέον η ανησυχία για την τύχη του 41χρονου ναυτικού, Διονύση Καλογερόπουλου, τα ίχνη του οποίου χάθηκαν στην Αθήνα, την Παρασκευή 5 Νοεμβρίου, μετά από ραντεβού που είχε με γιατρό.

Ο 41χρονος, που είναι μηχανολόγος μηχανικός σε φορτηγά τάνκερ, έμενε στη Ζαχάρω Ηλείας με τη μητέρα του και την αδελφή του Πολυξένη. Είχε προγραμματίσει ιατρικό ραντεβού για το μεσημέρι της Παρασκευής και η αδελφή του τον πήγε στα ΚΤΕΛ, καθώς το δικό του αυτοκίνητο είχε καταστραφεί, περίπου δύο εβδομάδες πριν, όταν ανετράπη στο δρόμο προς την Αθήνα και ο ίδιος γλίτωσε από θαύμα, βγαίνοντας από την πόρτα του συνοδηγού. Όπως είπε η αδελφή του στο «Φως στο Τούνελ», η ίδια του είχε κλείσει εισιτήριο με επιστροφή την ίδια ημέρα.

«Έφυγε το πρωί της Παρασκευής με το λεωφορείο των 8.20 από τη Ζαχάρω, εγώ τον πήγα στο λεωφορείο, του είχα βγάλει το εισιτήριο με επιστροφή, στις 3 η ώρα μιλήσαμε, μου είπε ότι ήταν στο ΚΤΕΛ και περίμενε το λεωφορείο για να επιστρέψει στο σπίτι. Όμως στο τηλέφωνο ακουγόταν ησυχία. Πήγα και τον περίμενα στα ΚΤΕΛ της Ζαχάρως αλλά δεν ήταν στο λεωφορείο», είπε η Πολυξένη Καλογεροπούλου. «Εδώ που έχουμε φτάσει, κάνουμε πολλά σενάρια και πάει ο νους μας στο κακό. Φοβάμαι μήπως κινδυνεύει, μήπως χρειάζεται τη βοήθειά μας και δεν μπορούμε να του την προσφέρουμε», ανέφερε χαρακτηριστικά, ενώ πρόσθεσε πως ο αδελφός της είναι ό,τι πολυτιμότερο έχει και τον χαρακτήρισε «δώρο Θεού».

«Στις 16:30 την ημέρα που εξαφανίστηκε, μου έστειλε μήνυμα για να τον φιλοξενήσω σπίτι μου. Του είπα πως θα τελείωνα μία παράσταση που είχα στις 22:00 το βράδυ και κανονίσαμε να βρεθούμε εκείνη την ώρα» είπε φίλη του 41χρονου. «Του έστειλα γύρω στις 22:30 μήνυμα, αλλά δεν μου απάντησε. Την επόμενη ημέρα άρχισα να ανησυχώ, γιατί μίλησα με την αδελφή του και μου είπε πως δεν είχε νέα του για πάνω από είκοσι τέσσερις ώρες», ανέφερε.

Ο Διονύσης Καλογερόπουλος έχει ύψος 1.80 και καστανά-γκρίζα μαλλιά. Όταν χάθηκε, φορούσε χακί ζακέτα, μαύρη μπλούζα, γκρι παντελόνι φόρμας και μαύρα αθλητικά παπούτσια.

Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα ΟΝ ΤΙΜΕ