Έρχεται χειμερινό «σκηνικό» με τοπικές βροχές σχεδόν σε όλη την Ελλάδα. Σημειώνεται πως παρόμοιες καιρικές συνθήκες θα επικρατήσουν και αύριο Τρίτη, με τοπικές βροχές να κάνουν «αισθητή την παρουσία τους», σε διάφορα σημεία της χώρας, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Γιάννη Καλλιάνο.

Στα Επτάνησα θα επικρατήσουν τοπικές βροχές ασθενούς έως μέτριας εντάσεως. Το ίδιο σκηνικό θα επικρατήσει και στις περιοχές της κεντρικής και βόρειας Εύβοιας, των Σποράδων και της Θράκης, αλλά και στις περιοχές της δυτικής Κρήτης, καθώς και στον νομό Έβρου.

Στα υπόλοιπα τμήματα της χώρας, στην Πελοπόννησο αλλά και στην ανατολική Στερεά, Θεσσαλία και δυτική Μακεδονία, θα εντοπίζονται λίγες βροχές κυρίως στις πιο ορεινές περιοχές.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στους 14-17 βαθμούς Κελσίου στα βόρεια, στους 17-22 στα κεντρικά και νότια τμήματα της επικράτειας.
Άνεμοι νοτιοανατολικοί θα πνέουν στο Ιόνιο με ένταση 6 έως 7 μποφόρ, ενώ βοριάδες στο Αιγαίο έντασης έως 5-6 μποφόρ και τοπικά 7 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται τοπικές νεφώσεις και τοπικές βροχές, κυρίως στα βόρεια τμήματα του νομού. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 19 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν έως 6 μποφόρ.

Τοπικές νεφώσεις και στη Θεσσαλονίκη, με μικρά διαστήματα ηλιοφάνειας με τη θερμοκρασία να φτάνει από 9 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι νοτιοανατολικοί θα πνέουν έως 4 μποφόρ στον Θερμαϊκό.

Την Τετάρτη, θα συνεχιστούν οι τοπικές βροχές κυρίως στα Επτάνησα και στα κεντρικά τμήματα του Αιγαίου, αλλά και στην Εύβοια και τις.

Στα υπόλοιπα τμήματα, αίθριος καιρός, με θερμοκρασία στους 14 βαθμούς στα βόρεια, 19 βαθμούς στα κεντρικά, 20 βαθμούς στα δυτικά και 22 βαθμούς Κελσίου στα νησιά του Αιγαίου.