Ένα νέο....είδος αρνητών έχει κάνει το τελευταίο διάστημα την εμφάνισή του, καθώς μετά τους αρνητές του εμβολίου και της πανδημίας έχουν εμφανιστεί οι αρνητές της...απογραφής.

Κι όμως, ο εμβολιασμός μπορεί να αποτελεί για κάποιους «τον εχθρό», ασπαζόμενοι συνωμοσιολογίες και παραφιλολογίες για τον κοροναϊό, ωστόσο φαίνεται πως αυτό αποτελεί αίτιο και για την άρνηση να απογραφούν.

Ειδικότερα, ο πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ, Αθανάσιος Θανόπουλος κάνει ξεκάθαρο ότι τα στοιχεία της απογραφής δεν απαιτούν κανένενα στοιχείο που να δείχνει ή να αφορά την υγειονομική κατάσταση των πολιτών, προκαλώντας έτσι αναστάτωση στο σύνολο των πολιτών, αλλά και φυσικά στο να μην μπορεί να απογραφεί σωστά ο πληθυσμός.

«Προσοχή: Γυρνάνε και λένε ότι κάνουν απογραφή ενημερωμένοι πόσα διαμερίσματα έχει η οικοδομή, πόσα άτομα υπάρχουν. Καρατσεκάρισμα για ελέγχους ανεμβολίαστων, ώστε κατόπιν να αποστέλλονται κοινωνικοί λειτουργοί, πιθανά δικηγόροι, αστυνομία. Μην αφήνετε κανέναν να μπει στην οικία σας και μην δίνετε καμία πληροφορία και προσωπικά σας δεδομένα σε κανέναν».

Ένα από αυτά τα μηνύματα εμφανίζονται στα social media προκειμένου οι πολίτες να κληθούν σε «αντίσταση» απέναντι σε κάποιον «αόρατο εχθρό» που θέλει να τους εμβολιάσει με το έτσι θέλω. Αυτό έχει ως συνέπεια η απογραφή να μην πραγματοποιείται σωστά και οι αρνητές να μην ανοίγουν τις πόρτες στους απογραφείς.Αυτήν την ευκαιρία δεν έχασαν οι χρήστες του twitter προκειμένου να «γλεντήσουν» με σχόλια και memes αυτούς που αρνούνται να προβούν στην απογραφή.

Δείτε μερικά από τα καλύτερα «τιτιβίσματα»