Μια δουλειά γραφείου φαντάζει μια ασφαλής επιλογή. Χωρίς το άγχος που, για παράδειγμα, μπορεί να έχει ένας γιατρός ότι το παραμικρό λάθος μπορεί να κοστίσει τη ζωή ενός ανθρώπου, ή χωρίς τους κινδύνους, που για παράδειγμα, εμπερικλείουν επαγγέλματα όπως αυτά των πυροσβεστών και των πιλότων, οι δουλειές γραφείου μοιάζουν ως ασφαλείς επιλογές τουλάχιστον όσον αφορά την υγεία. Κι όμως... 

Oπως σημειώνει το Bussiness Insider, το γεγονός ότι η δουλειά γραφείου μοιάζει φαινομενικά ακίνδυνη δεν σημαίνει ότι δεν απειλεί τη σωματική ακεραιότητα του ανθρώπου που την κάνει. Μάλιστα, αυτός είναι και ο κύριος λόγος που πολλοί νέοι προσπαθούν να χαράξουν μια καριέρα διαφορετική, που δεν θα τους αναγκάζει να έχουν το τυπικό ωράριο εννιά το πρωί με πέντε το απόγευμα. 

Γιατί το ωράριο αυτό, όπως αναφέρει στη συνέχεια το άρθρο, δημιουργεί σε βάθος 10ετίας υπαλλήλους υπέρβαρους, προδιαβητικούς, με προβλήματα σε επινεφρίδια, που έχουν πέσει στην παγίδα της συνήθειας, τις οποίες πολύ δύσκολα θα μπορούσαν να αλλάξουν. 

Οι περισσότεροι που απασχολούνται σε δουλειές γραφείου περιορίζονται στο να γράφουν και να στέλνουν μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Με άλλα λόγια, δεν κινούνται, ενώ η καθιστική δουλειά τους οδηγεί, συνήθως, σε κακή στάση σώματος ή τους εκθέτει σε κίνδυνο άλλων κακώσεων. Επειτα είναι το θέμα του άγχους που προκαλεί μια σειρά άλλων προβλημάτων.