Επεισόδια με μολότοφ έλαβαν χώρα έξω από το πανεπιστήμιο στη Θεσσαλονίκη, όπως και στα Εξάρχεια και στην Πάτρα αμαυρώνοντας την επέτειο του Πολυτεχνείου, καθώς νωρίτερα ολοκληρώθηκε ειρηνικά η πορεία 20.000 διαδηλωτών στην Αθήνα.

Στη Θεσσαλονίκη ομάδα ατόμων επιτέθηκαν με βόμβες μολότοφ στις αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες με τη σειρά τους «απάντησαν» με χρήση δακρυγόνων και κρότου λάμψης.

 Μόλις οι κουκουλοφόροι έφτασαν έφτασαν μπροστά στη Θεολογική Σχολή άναψαν βόμβες μολότοφ και τις εκτόξευσαν εναντίον αστυνομικών δυνάμεων.

Οι αστυνομικοί των ΜΑΤ απάντησαν με χειροβομβίδες κρότου λάμψης και δακρυγόνα, ενώ μεμονωμένοι κουκουλοφόροι συνέχιζαν για αρκετή να εκοτξεύουν πέτρες εναντίον τους.

Tην αμερικανική σημαία έκαψαν νωρίτερα μπροστά στο προξενείο των ΗΠΑ, στη Θεσσαλονίκη, στο περιθώριο της πορείας για την 48η επέτειο από την εξέγερση του Πολυτεχνείου.

 Η πορεία ξεκίνησε από την Πολυτεχνική Σχολή του ΑΠΘ. Όταν έφτασε μπροστά στην είσοδο του αμερικανικού προξενείου, πραγματοποίησε ολιγόλεπτη στάση.

 Εκεί οι διαδηλωτές φώναξαν συνθήματα κατά των ΗΠΑ, τραγούδησαν το «Πότε θα κάνει ξαστεριά» και στη συνέχεια έκαψαν τη σημαία των ΗΠΑ.

  

Με τον «Αίαντα» έσβησαν τις φωτιές στο ΑΠΘ

Σύμφωνα με το grtimes, με τον «Αίαντα», το υδροφόρο όχημα της Αστυνομίας, μπροστά από την Πολυτεχνική Σχολή του ΑΠΘ, έκανε ρίψεις νερού σβήνοντας φωτιές που έβαλαν οι κουκουλοφόροι.

Ενταση και στην Πάτρα

Σύμφωνα με πληροφορίες από το gnomip, ένταση προκλήθηκε και στην Πάτρα όταν άτομα επιτέθηκαν με βόμβες μολότοφ στους αστυνομικούς, οι οποίοι με τη σειρά τους απάντησαν κάνοντας ρίψη δακρυγόνων. Όπως σημειώνεται στο τοπικό μέσο, για μερικά λεπτά η ατμόσφαιρα στο κέντρο της Πάτρας ήταν αποπνικτική.

Επεισόδια στη Στουρνάρη

Μετά το τέλος της πορείας στην Αθήνα, εκτυλίχθηκαν μικρής κλίμακας επεισόδια, στην πλατεία Στουρνάρη όπου βρίσκονταν άτομα τα οποια φώναζαν συνθήματα κατά αστυνομικών, ενώ πέταξαν και πέτρες.

Η ομάδα «ΑΙΑΝΤΑΣ» της Αστυνομίας βρίσκεται κοντά στο Πολυτεχνείο, στην οδό Μπουμπουλίνας, ενώ από αέρος πετούν drones της ΕΛ.ΑΣ.