«Ο κύριος Βέρβερος είχε ερωτηθεί για τη συγκεκριμένη περίπτωση και είχε πει «δεν έχω λάβει καμία καταγγελία» και τελικά αποδείχτηκε ότι ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών είχε κάνει συγκεκριμένη και τυπικά σωστή καταγγελία για τη συγκεκριμένη περίπτωση η οποία αρχειοθετήθηκε» είπε για την υπόθεση του αρνητή δικηγόρου, ο υποψήφιος πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, κος Δημήτρης Αναστασόπουλος , μίλησε στον Ρ/Σ «Παραπολιτικά» 90.1 και στην εκπομπή «Μπρα ντε φερ» με τους δημοσιογράφους Δημήτρη Τάκη και και Χριστίνα Κοραή.

Επίσης, σε ερώτηση για το αν συγκάλυψαν τον αρνητή δικηγόρο είπε πως είναι μια βασική κριτική που ασκείται από την απερχόμενη διοίκηση του συλλόγου γιατί δυστυχώς δεν έπραξε τα δέοντα, και σε αυτήν και σε άλλες περιπτώσεις.

Ακόμη, ο κ. Αναστασόπουλος ανέφερε πως αν ήταν εκείνος πρόεδρος του Συλλόγου στην συγκεκριμένη περίπτωση, θα είχε φροντίσει τα πειθαρχικά συμβούλια να λειτουργούν, να λειτουργούν άμεσα και ανεπηρέαστα.

Τέλος, αν εκλεγεί πρόεδρος ο ίδιος σημείωσε πως προτεραιότητά του είναι η ανάταξη του κύρους και της αξιοπρέπειας των συνάδελφων του Δικηγορικού Σώματος προς την πολιτεία και την κοινωνία και ο εκσυγχρονισμός του Συλλόγου.

Διαβάστε ολόκληρη την συνέντευξη του Δημήτρη Αναστασόπουλου στα Παραπολιτικά 90,1

Ερωτηθείς αν συγκαλύψανε και αφήσανε ατιμώρητο τον αρνητή δικηγόρο όπως λεει ο κ. Φράγκος είπε: «Αυτή είναι μια βασική κριτική που ασκούμε κι εμείς στην απερχόμενη διοίκηση του συλλόγου γιατί δυστυχώς δεν έπραξε τα δέοντα, όχι μόνο σε αυτή την περίπτωση και σε πολλές άλλες περιπτώσεις πολύ λίγων συνάδελφων μας οι οποίοι όμως δημιουργούν μια πολύ άσχημη εικόνα για το δικηγορικό σώμα συνολικά στην κοινωνία».

ΔΗΜ: Από επαγγελματική συντεχνιακή λογική;

«Από καθαρά πελατειακή λογική και είναι κάτι που το έχω γράψει, το έχω υποστηρίξει και το έχω αποδείξει επανειλημμένως. Δυστυχώς αντί τα πειθαρχικά συμβούλια να επιτελούν το έργο τους ανεπηρέαστα συχνά εργαλειοποιούνται σε ένα πλαίσιο ψηφοθηρικό. Είναι η παλιά συντεχνιακή λογική η οποία έχει επικρατήσει και στο σύλλογο μας εδώ και πολλά χρονιά».

Ερωτηθείς αν η υπόθεση του αρνητή δικηγόρου μπήκε στο αρχείο, ανέφερε: «Ο κυριος Βέρβερος είχε ερωτηθεί για τη συγκεκριμενη περίπτωση και είχε πει «δεν έχω λάβει καμία καταγγελία» και τελικά αποδείχτηκε ότι ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών είχε κάνει συγκεκριμενη και τυπικά σωστή καταγγελία για τη συγκεκριμένη περίπτωση η οποία αρχειοθετήθηκε. Και μάλιστα είχε διαρρεύσει στα social media και το e-mail όπου ενημερώθηκε ο καταγγελλόμενος προνομιακά για την αρχειοθέτηση της περίπτωσης του!»

Ερωτηθείς τι θα έπραττε στην συγκεκριμένη περίπτωση αν ήταν πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου απάντησε: «Θα είχα φροντίσει τα πειθαρχικά συμβούλια να λειτουργούν, να λειτουργούν άμεσα και ανεπηρέαστα. Ο κώδικας μας είναι σαφέστατος για όλες αυτές τις περιπτώσεις και θα είχανε δώσει λύσεις. Δεν λειτουργούν σωστά. Δεν έχει φροντίσει η παρούσα διοίκηση να λειτουργούν σωστά αυτό δεν αγγίζει όμως την μεγάλη πλειοψηφία των συνάδελφων. Κρίνεται η συγκεκριμενη ηγεσία για το αν εχει λειτουργήσει σωστά ή οχι και ως προς αυτόν τον τομέα.

ΔΗΜ: Ναι αλλά κρίνονται και οι συνάδελφοί σας που θα έπρεπε να παραπεμφθούν στα πειθαρχικά συμβούλια και δεν παραπέμπονται άρα υπάρχει ατιμωρησία

«Προφανώς κι αυτό το κρίνετε κι εσείς, το κρίνει και η κοινωνία και βέβαια υπάρχει ατιμωρησία όχι μόνο σε αυτή την περίπτωση και σε άλλες περιπτώσεις, είναι πολυ λίγες αλλά δυσφημούν το Δικηγορικό Σώμα», σημείωσε.

Ερωτηθείς ποιες θα είναι οι προτεραιότητες του στην περίπτωση που εκλεγεί πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου είπε: «Ανάταξη του κύρους και της αξιοπρέπειας των συνάδελφων του Δικηγορικού Σώματος προς την πολιτεία και την κοινωνία. Εκσυγχρονισμός του ίδιου του Δικηγορικού Συλλόγου ο οποίος λειτουργεί ακόμα με ρυθμούς όπως είπαμε και στα πειθαρχικά και σε πολλά αλλά πολλών δεκαετιών πίσω. Και εκσυγχρονισμό της Δικαιοσύνης και μέσω της ψηφιοποίησης αλλά και μέσω διαδικασιών επιτάχυνσης».