Με σειρά εκδηλώσεων τίμησε ο Δήμος Βύρωνα τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου, παρουσία του υφυπουργού Εθνικής Άμυνας και πρώην Δημάρχου της πόλεως Νίκου Χαρδαλιά, ο οποίος εκπροσώπησε την κυβέρνηση σε αυτές.

Συγκεκριμένα, στο δημαρχείο Βύρωνα πραγματοποιήθηκε η τελετή ανακηρύξεως του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου σε επίτιμο δημότη της πόλεως, με την ευκαιρία της συμπληρώσεως 30 ετών στον Πατριαρχικό Θρόνο της Κωνσταντινουπόλεως, τιμώντας το πολυεπίπεδο κοινωνικό, ανθρωπιστικό, περιβαλλοντικό και πνευματικό του έργο.
χαρδ4
Είχε προηγηθεί η επίσημη υποδοχή του στο Ιερό Μετόχι Αναλήψεως, της Ιεράς Μονής Σίμωνος Πέτρας Αγίου Όρους, η τελετή ονοματοδοσίας και τα αποκαλυπτήρια οδοδείκτη μετονομασίας παρακείμενου δρόμου σε οδό «Αγίου Ιερώνυμου Σιμωνοπετρίτου», καθώς και η εκδήλωση για την Αγιοκατάταξη του Οσίου Ιερωνύμου του Σιμωνοπετρίτου. Ο Οικουμενικός Πατριάρχης χοροστάτησε στον Μέγα Εσπερινό που τελέσθηκε στο Ιερό Μετόχι Αναλήψεως.
χαρδ3
Στις προαναφερθείσες εκδηλώσεις προς τιμήν του Οικουμενικού Πατριάρχου παρέστησαν επίσης ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος, ο Δήμαρχος Βύρωνα Γρηγόρης Κατωπόδης, Μητροπολίτες και Αρχιερείς της Εκκλησίας της Ελλάδος, ο Πολιτικός Διοικητής του Αγίου Όρους Αθανάσιος Μαρτίνος, καθώς και εκπρόσωποι πολιτικών και πολιτειακών αρχών.
χαρδ1