Ακόμη και τις 120 ανά ημέρα εκτιμάται ότι θα φτάσουν το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα οι απώλειες ασθενών, από επιπλοκές της νόσου COVID – 19, ενώ αυτός ο αριθμός των ημερησίων απωλειών συνανθρώπων μας με COVID – 19 αναμένεται να  σημειώσει αποκλιμάκωση, αμέσως μετά την κορύφωση των 120 απωλειών ανά ημέρα. Σε αυτές τις εκτιμήσεις έχουν καταλήξει, σύμφωνα με πληροφορίες, τα μέλη της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας.

Μάλιστα, σύμφωνα με πολύ καλά πληροφορημένες πηγές του parapolitika.gr, στο τρέχον χρονικό διάστημα, όπως εκτιμούν πάντα τα μέλη της Επιτροπής, παρατηρείται μία σταθεροποίηση της εξάπλωσης της επιδημίας του νέου κοροναϊού στη χώρα μας, μία σταθεροποίηση, η οποία διαθέτει πολύ αυξημένες πιθανότητες, της τάξης του 60% - 70%, για να παραμείνει στη διάρκεια του χρόνου και να δούμε μέχρι τα Χριστούγεννα μία «καθαρή» υποχώρηση, μία αποκλιμάκωση όλων των επιδημιολογικών δεικτών στη χώρα μας, περιλαμβανομένων των ανθρωπίνων απωλειών.

 Υπενθυμίζεται ότι ο Εθνικός Οργανισμός Δημοσίας Υγείας (ΕΟΔΥ) ανακοίνωσε για σήμερα, Τρίτη 23 Νοεμβρίου, ότι… 92 συνάνθρωποί μας έχασαν το τελευταίο εικοσιτετράωρο τη μάχη για τη ζωή τους, από επιπλοκές της νόσου COVID – 19, με 597 ασθενείς με πολύ σοβαρή νόσο COVID – 19 να νοσηλεύονται διασωληνωμένοι στα νοσοκομεία του ΕΣΥ όλης της χώρας, εκ των οποίων, μάλιστα, οι 492 διασωληνωμένοι νοσηλεύονται ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι.

 Τέλος, πάνω από το συμβατικό όριο των 400, συγκεκριμένα στις 409, έφτασαν το τελευταίο εικοσιτετράωρο οι νέες εισαγωγές ασθενών με νόσο COVID – 19 στα νοσοκομεία του ΕΣΥ όλης της χώρας...