Άμεση είναι η ανταπόκριση των πολιτών άνω των 60 ετών στο μέτρο του υποχρεωτικού εμβολιασμού που ανακοίνωσε την Τρίτη η κυβέρνηση με στόχο την αύξηση των εμβολιασμών στην ευάλωτη αυτή ηλικιακή ομάδα.

Όπως δήλωσε μιλώντας στον ρ/σ Σκάι ο γενικός γραμματέας συντονισμού της κυβέρνησης, Θανάσης Κοντογεώργης, από την ώρα που έγινε γνωστό το μέτρο έχουν κλειστεί 10.000 ραντεβού για την πρώτη δόση του εμβολίου, όταν το προηγούμενο διάστημα ο μέσος όρος των ραντεβού δεν ξεπερνούσε τα 2.600

Τα παραπάνω στοιχεία έρχονται να προστεθούν στην αυξητική τάση των εμβολιασμών που παρατηρείται τις τελευταίες ημέρες, καθώς έχουν τριπλασιαστεί τα ραντεβού για την πρώτη δόση στους άνω των 60 ετών.

Την ίδια ώρα, ωστόσο, η πανδημία συνεχίζει να πιέζει το Εθνικό Σύστημα Υγείας. Μία ακόμη εφιαλτική εφημερία πέρασαν γιατροί και νοσηλευτές στο Λαϊκό νοσοκομείο.



Η ροή των ασθενών ήταν συνεχής, ενώ έκλεισε και η δεύτερη χειρουργική κλινική με αποτέλεσμα 3 συνολικά κλινικές του νοσοκομείου να χρησιμοποιούνται αποκλειστικά για περιστατικά Covid.

Συνολικά 148 πολίτες βρίσκονται σε αναμονή για κρεβάτι σε ΜΕΘ από τις 12/11.