Σε ένα διαρκές θρίλερ με πολλά επεισόδια εξελίχθηκε η νοσηλεία του Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας, Κοσμά, ο οποίος νοσεί με κοροναϊό.

 Η τελευταία εξέλιξη γύρω από την υπόθεση της υγείας του αφορά τη διασωλήνωσή του στο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών «Ευαγγελισμός», αφού πρώτα έγινε η εισαγωγή του το απόγευμα της Τετάρτης (1/12) στο Νοσοκομείο Αγρινίου.

 Σύμφωνα με το agrinionews, η διασωλήνωσή του έγινε περίπου στις 3 τα ξημερώματα της Πέμπτης (2/12) και αφού για ώρες οι διεργασίες στο νοσοκομείο ήταν δραματικές, καθώς αφενός οι γιατροί έκριναν αναγκαία τη διασωλήνωσή του, αφετέρου ο ίδιος την αρνείτο επίμονα.

 Ο Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας υπήρξε αρνητικός εξ αρχής στο να εισαχθεί σε νοσηλευτικό ίδρυμα, παρά τις εισηγήσεις γιατρών και τις εκκλήσεις οικείων του, καθώς το βράδυ της περασμένης Δευτέρας δεν επέτρεψε τη μεταφορά στο Νοσοκομείο Αγρινίου, όπου τελικώς διακομίστηκε χθες. Εκεί του χορηγήθηκε οξυγόνο, υποβλήθηκε σε εξετάσεις και σταθεροποιήθηκε η κατάστασή του, πριν μεταφερθεί στον «Ευαγγελισμό».

 Συγγενείς δεν τον άφηναν να διασωληνωθεί

Σύμφωνα με ρεπορτάζ στο Live News του Mega, τα ξημερώματα στο Νοσοκομείο Αγρινίου εκτυλίχθηκαν σκηνές... απείρου κάλλους. Βάσει των πληροφοριών που επικαλείται η εκπομπή, ο κ. Κοσμάς, φτάνοντας στα επείγοντα με χαμηλό οξυγόνο, δεν ήθελε καν να φορέσει μάσκα οξυγόνου.

 Έπειτα από μία ώρα διαπραγματεύσεων, δέχτηκε τελικά να τη φορέσει και να μεταφερθεί στην κλινική Covid. Οι συγγενείς του, όμως, δεν είχαν πει την τελευταία τους λέξη.

 Μέσα στη νύχτα, ο μητροπολίτης υποτροπίασε, με τη διασωλήνωση να γίνεται μονόδρομος. Τότε οι γιατροί ξαναβρήκαν «τοίχο», αυτήν τη φορά από πρόσωπα του οικογενειακού του περιβάλλοντος, που δεν επέτρεπαν τη διασωλήνωση.

 «Την ώρα που εμείς τον πείθαμε να διασωληνωθεί, κάποια άτομα από το περιβάλλον του τον πλησίαζαν και του άλλαζαν γνώμη. Η πιο ένθερμη αρνήτρια της διασωλήνωσης, μάλιστα, ήταν στενή συγγενής, νοσηλεύτρια σε αναστολή, που φαίνεται πως ασκούσε επιρροή πάνω του», ανέφεραν πηγές από το νοσοκομείο Αγρινίου.

 Η εν λόγω συγγενής, εκτός από νοσηλεύτρια σε αναστολή, είναι και κόρη ιερέα. Ο μητροπολίτης Κοσμάς καθ' όλη τη διάρκεια της νύχτας είχε τηλεφωνική επικοινωνία με αρνητές γιατρούς που τον συμβούλευαν. Οι όποιες ενστάσεις κάμφθηκαν στις 3 τα ξημερώματα, με τον ιεράρχη να διασωληνώνεται και να διακομίζεται στην Αθήνα και τη ΜΕΘ του «Ευαγγελισμού».