Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο αποφάσισε την ενοχή της 34χρονης για την υπόθεση αρπαγής και σεξουαλικής κακοποίησης της 10χρονης και την αθώωση της για διακίνηση ναρκωτικών.

Ακόμη έκρινε ένοχο τον 41χρονο συγκατηγορούμενο της για τη συνεργεία στην αρπαγή της ανήλικης και αθώο για τη συνεργεία στην έκθεση.Να σημειωθεί ότι δεν τους αναγνωριστηκε κανένα ελαφρυντικό.

Η 34χρονη καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης 21 ετών και 7 μηνών, με εκτιτέα τα 20 έτη.

Ειδικότερα, ομόφωνα το δικαστήριο την έκρινε ένοχη για αρπαγή ανηλίκου με σκοπό τη μεταχείριση του σε ανήθικες ασχολίες, βιασμό, γενετήσια πράξη με ανήλικο, έκθεση, προμήθεια και κατοχή ναρκωτικών για αποκλειστικά ιδία χρήση. Την απάλλαξε μόνο για το αδίκημα της διακεκριμένης περίπτωσης διακίνησης ναρκωτικών με τη μορφή της ανάμειξης του σε ποτό, με σκοπό τη διάθεσή του.

Στην κατηγορούμενη δεν χορηγήθηκε κανένα ελαφρυντικό και η έφεση αποφασίστηκε να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη, με συνέπεια να επιστρέψει στις φυλακές. Όσον αφορά στον 41 ετών συγκατηγορούμενό της, ο οποίος καταδικάστηκε σε φυλάκιση 4 ετών για συνέργεια στην αρπαγή, το Δικαστήριο δεν του χορήγησε ελαφρυντικό, αλλά αποφάσισε να αναστείλει την εκτέλεση της ποινής ενόψει του εφετείου. Κατά της απόφασης άσκησε έφεση και αφέθηκε ελεύθερος.

Είχε προηγηθεί η εισαγγελική πρόταση για την ενοχή και των δύο κατηγορουμένων.

«Δεν ισχύει ο ισχυρισμός της ότι πήγε στο σχολείο αλλά δεν είχε αποφασίσει τι θα κάνει και ότι ενήργησε επειδή λυπόταν την ανήλικη. Το είχε προετοιμάσει. Προκύπτει από τις επισκέψεις της στον ιστότοπο αναζητήσεως παιδιών και τις επισκέψεις στο σχολείο. Επιθυμούσε αρπαγή κι όχι απλή φιλοξενία της ανήλικης. Χρησιμοποίησε ψέμα για να την παραπλανήσει και εκείνη την ακολούθησε στην οικία της» σημείωσε η εισαγγελέας, απευθυνόμενη προς τους ενόρκους και τακτικούς δικαστές του Κακουργιοδικείο Θεσσαλονίκης, ενώ πρόσθεσε:

«Είμαστε απόλυτα πεπεισμένοι ότι ανάμειξε στον χυμό της ουσίες που εμπίπτουν στα ναρκωτικά για να κάμψει την αντίσταση και την πνευματική της διαύγεια, ώστε να μην μπορέσει η ανήλικη να αντισταθεί στις ανήθικες προθέσεις της».

Με την ίδια πρόταση, η εισαγγελική λειτουργός ζήτησε να κηρυχθεί ένοχος και ο 41 ετών συγκατηγορούμενός της για την πράξη της συνέργειας στην αρπαγή, αλλά να απαλλαγεί λόγω αμφιβολιών για τη συνέργεια στην έκθεση ανηλίκου.

Νωρίτερα ακούστηκε η απολογία της 34χρονης, που όμως δεν έπεισε το δικαστήριο.