Αφόρητη εξακολουθεί να είναι η πίεση στο εθνικό σύστημα Υγείας, λόγω έξαρσης της πανδημίας, με αποτέλεσμα ασθενείς να περιμένουν για μία κλίνη στη ΜΕΘ.

Τον περασμένο μήνα, ειδικά στα νοσοκομεία της Βόρειας Ελλάδας, η αύξηση των νοσηλειών με κοροναϊό ήταν αλματώδης και σύμφωνα με στοιχεία της ΠΟΕΔΗΝ, σήμερα 6 Δεκεμβρίου, συνολικά 130 διασωληνωμένοι ασθενείς βρίσκονται εκτός ΜΕΘ.

Στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο Πατρών, ο αριθμός των ασθενών covid-19 φτάνουν τους 90, ενώ υπάρχουν τέσσερα περιστατικά στην Παιδιατρική και 13 διασωληνωμένοι σε ΜΕΘ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Νοεμβρίου για τα νοσοκομεία της 4ης ΥΠΕ, μόνο τον περασμένο μήνα σημειώθηκαν 2.395 εισαγωγές.

Σχεδόν 80% πάνω

Οι εισαγωγές αυξήθηκαν περίπου 79% σε σχέση με τον Οκτώβριο, όπως αυξήθηκαν 14% και οι εισαγωγές των non-Covid ασθενών. Μάλιστα, νοσηλεύθηκαν 27 έγκυες θετικές στη νόσο Covid 19, 7 εκ των οποίων διασωληνώθηκαν στη ΜΕΘ-Covid του ΓΝΘ «Ιπποκράτειο».

Non covid

Η αύξηση των εισαγωγών στις ΜΕΘ covid φτάνει σε 37% σε σχέση με τον Οκτώβριο και 75% σε σχέση με τον Σεπτέμβριο. Τεράστιος είναι και ο αριθμός των εισαγωγών non covid περιστατικών για νοσηλεία. 16.794 βρέθηκαν στο νοσοκομείο, 14% περισσότεροι σε σχέση με τον Οκτώβριο.